Metin Kaçan Kimdir

Ağır roman isimli romanıyla dikkatleri üzerine çeken Metin Kaçan, 1961’de Kayseri’de dünyaya geldi. 2013 Ocak ayında Boğaziçi Köprüsünde atlayarak yaşama gözlerini yumdu.
Metin Kaçan Kimdir

Metin Kaçan Biyografisi

Kayseri’de dünyaya gelen başarılı romancı, çok ufak yaşlarda ailesi ile birlikte Kayseri’den İstanbul’a yerleşti. Metin Kaçan, eğitimlerini tamamladıktan sonra çeşitli mizah dergilerinde yazmaya başladı. 1995’te çıkardığı Ağır Roman isimli romanı ile dikkatleri üzerine çekti. Roman, yönetmen Mustafa Altıoklar tarafından sinemaya aktarıldı. Metin Kaçan, Ekmek Teknesi isimli dizide Heredot Cevdet karakteri canlandıran Hasan Kaçan ile kardeştir. 

1996’da yönetmen Mustafa Altıoklar, Ağır Roman’ı aynı adla sinemaya aktardı. Romanla paralel giden film, İstanbul’un varoş semtlerinden biri olan Tarlabaşı’nda yaşanan yoksulluk, cinayet ve adaletsizliği anlatıyor. Türk sinemasın kült yapımlarından biri olan filmde, Okan Bayülgen, Müjde Ar, Savaş Dinçel, Mustafa Uğurlu ve Burak Sergen yer aldı. Film pek çok ödülün de sahibi olmuştur. 

Romanları pek çok dile çevrilen Metin Kaçan, Kemal Aratan ile birlikte İstedikleri Yere Giderler isimli çizgi roman çıkardı. Çizgi romanda sokaklarda yaşan çocukların yaşamları anlatıyor. 1997’de Fındık Sekiz isimli romanını çıkardı. Roman, Beyoğlu’nun arka sokaklarından entel sohbetlerine uzanan mistik bir aşkı anlatıyor. Daha sonra ise Harman Kaplan isimli romanını çıkardı. Roman çaresizliğin son damlasında bile çare bulmaya çalışanları anlatıyor. Metin Kaçan aynı zamanda 9 Yazar 9 Öykü isimli kitabın kadrosunda da yer aldı. 

Metin Kaçan ve Alp Buğdaycı’nın adı 1995’te bir tecavüz olayı ile anıldı. Metin Kaçan ve Alp Buğdaycı her ne kadar suçlamaları kabul etmese de isimleri bir dönem bu olay ile anıldı. Doktorun verdiği tecavüz bulgusuna rastlanılmamıştır raporuna rağmen, dönemin çoğu gazetesi Metin Kaçan ve Alp Buğdaycı'yı sapık ilan etmişti. Cezaevinden çıktıktan sonra zor günler geçiren ikili, daha sonra çok fazla görüşmediler. 2013’ün ocak ayında kendini Boğaz Köprüsü’nde atarak vefat eden Metin Kaçan, sevenlerini üzdü. 

Eserleri

  • Ağır Roman
  • Fındık Sekiz
  • Harman Kaplan
  • Cervantes'in Yeğeni
  • Yalancı Öyküler
  • Adalara Vapur

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.