Metin Feyzioğlu Kimdir

Türk Ceza Hukuku Profesörü ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı olan Metin Feyzioğlu, 7 Temmuz 1969 yılında İstanbul’un Kadıköy semtinde dünyaya geldi.
Metin Feyzioğlu Kimdir

Metin Feyzioğlu Biyografisi

Metin Feyzioğlu, 1969 yılında İstanbul’da dünyaya geldi ve bu doğum sırasında acı bir olay meydana gelerek annesini kaybetti. Annesi vefat edince, dedesi ve anneannesi tarafından büyütüldü. Metin Feyzioğlu’nun annesi Saide (Feyzioğlu) Buçukoğlu, babası Mehmet Buçukoğlu’dur. Feyzioğlu’nu büyümesinde dedesi Turan Feyzioğlu etken oldu ve yaşamını Ankara’da devam ettirdi.

Metin Feyzioğlu, eğitim hayatına TED Ankara Koleji’nde başladı ve burayı bitirdikten sonra lisans eğitimini almak için 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 4 sene sonunda bu bölümden mezun oldu ve 1992 yılında Kamu Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı.

metin feyzioğlu türkiye barolar birliği başkanı

Bu alanda eğitime devam etti ve 1995 yılında doktorasını tamamladı. Aradan geçen bir yıldan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü’ne Ceza Hukuku alanında Yardımcı Doçent olarak atandı. 2000 yılında yardımcı doçent unvanını kazanırken, 5 yıl sonra büyük bir başarıya imza atarak  Profesör oldu.

1991 yılından itibaren Ankara Barosu’nun üyesi olan Feyzioğlu, 2010 yılında yapılan 61. Olağan Genel Kurulu'nda kullanılan oyların yüzde 58'ini alarak başkanlığa seçildi. Bir sonraki kongrede de tekrardan başkan seçildi.

2012 tarihinde Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından CHP Parti Meclisi üyesi oldu. 2013 tarihinde yapılan Türkiye Barolar Birliği 32. olağan genel kurulunda delege oylarının yüzde 50'sini alarak Türkiye Barolar Birliği'nin 8. başkanı seçilmesinin ardından parti meclisi üyeliğinden istifa etti.

 

Metin Feyzioğlu ve Başbakan Tartışması

metin feyzioğlu danıştay töreni

Metin Feyzioğlu Danıştay’ın 146. Yıldönümünde yaptığı konuşma sırasında dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan ile tartıştı ve bu tartışmanın sonucunda devlet erkânından başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül salonu terk etti.

 

Münevver Karabulut Cinayeti

Metin Feyzioğlu, 2009 yılında kamuoyunda önemli yer tutan Münevver Karabulut cinayetinde katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası ve suç ortağı Nida Garipoğlu'nun avukatlığını yaptı. Bu durum sonucunda kamuoyundan büyük tepkiler aldı.

Metin Feyzioğlu, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

 

Metin Feyzioğlu’nun Kitapları

  • 2013 - Türkiye Ağaca Neden Sarıldı?
  • 2015 - Çıkış Yolu

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.