Metin Arolat Kimdir

Ayrılık Olmaz isimli albümü ile müzik dünyasına giriş yapan Metin Arolat, 28 Mayıs 1972’de İzmir’de dünyaya geldi.
Metin Arolat Kimdir

Metin Arolat Biyografisi

İzmir’de dünyaya gelen ünlü şarkıcı aslen İstanbulludur. Lise eğitiminden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı. Mezun olmak için müzikle ilgilenmek için İstanbul’a yerleşti. İstanbul’a yerleşince kendine reklam ajansında yer aldı. O dönemde ajansta çektiği kısa film Cannes Film Festivali’nden ödülle döndü. 

Kendini müzik alanında daha fazla geliştirmek isteyen Metin Arolat, Amerika’ya gitti. Bir süre Amerika’da eğitim aldı. Türkiye’ye döndüğünde ise çeşitli kanallarda yönetmenlik yaptı. Aynı zamanda Sinan Çetin, Ömer Vargı, Rezzan Tanyeli gibi yönetmenlerin yanında asistanlık yaptı. 1995’e geldiğimizde ise Ayrılık Olmaz ismiyle ilk albümünü çıkardı. Metin Arolat, bir şarkısı hariç geri kalan tüm şarkılarının kliplerini kendisi yönetti. 

Metin Arolat, Mevlana’nın 23. Kuşak torunlarından birisidir. Ayrıca şair Ali Mümtaz Arolat’ın torunudur. Bu zamana kadar 6 albümü olan Metin Arolat, 2014’te yayınlandığı dönemin fenomen programlarından biri olan Bu Tarz Benim’de konuk jüri olarak yer aldı. Programa aynı zamanda oyuncu Emine Ün de konuk olarak katıldı. Programda Nur Yerlitaş, İvana Sert ve Kemal Doğulu jüri olarak yer aldı. 

Albümleri: 

  • 1995 - Ayrılık Olmaz 
  • 1998 - Yine Bir Başıma 
  • 2005 - Kabul Et 
  • 2010 - Lütfen Yaz Gelsin (Single) 
  • 2010 - Çok Daha Ötesi
  • 2014 - Karavan 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.