Metin Akdülger Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Bensiz isimli film ile geçen Metin Akdülger, 1 Ocak 1988’de Bursa’da dünyaya geldi.
Metin Akdülger Kimdir

Metin Akdülger Biyografisi

Çocukluğunda bu yana oyunculuk yapmak isteyen Metin Akdülger, lise eğitiminden sonra Koç Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında eğitim aldı. Üniversite eğitimi aldığı dönemlerde oyunculuk hayalini gerçekleştirmek için Yıldız Kenter’den oyunculuk dersleri almaya başladı. Birkaç oyunculuk eğitiminden sonra özel tiyatrolarda sahneye çıkmaya başladı. Kamera karşısına ise ilk kez Bensiz isimli filmde canlandırdığı Necip karakteri ile geçti. 

metin-akdulger1.jpg

2013’te Bensiz isimli filmde Necip karakterini canlandırdı. Film, başarılı bir futbolcu olan Necip isimli genç adamın aldığı bir darbe sonunda felç kalmasını ve sonrasında yaşanan dramatik olayları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Metin Akdülger, Öykü Çelik, Nurhan Yılmaz, Cengiz Orhonlu, Turgay Tanülkü, Ayla Algan ve Nurseli İdiz yer aldı. 2013’te ise Medcezir isimli dizide Orkun karakterini canlandırdı. Dizi, ait olduğu yerden evlat edinilerek uzaklaştırılan Yaman isimli bir çocuğun yeni çevresinde yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Mine Tugay ve Barış Falay yer aldı. 

metin-akdulger3.jpg
2015’te ise Analar ve Anneler isimli dizide Taner karakterini canlandırdı. Dizi, bir bebek nedeniyle yolları kesişen Kader ve Zeliha isimli iki gen kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sinem Kobal, Okan Yalabık, Hazar Ergüç ve Binnur Kaya yer aldı. Genç oyuncu daha sonra ise yönetmen ve senaristliğini Onur Ünlü’nün yaptığı Kırık Kalpler Bankası isimli filmde turan karakterini canlandırdı. Film, Romeo ve Juliet hikayesinin İstanbul’a uyarlanmış halini andırıyor. Dizinin kadrosunda ise Haluk Bilginer, Taner Ölmez, Hazal Kaya, Ahmet Mümtaz Taylan, Ahmet Kaynak, Fatih Artman gibi pek çok oyuncu yer aldı. 

Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • 2013-Bensiz
  • 2013-Medcezir
  • 2015-Analar ve Anneler
  • 2015-Kırık Kapler Bankası

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.