Meteoroloji Uyardı Kuvvetli Yağışlar Kapıda

Bahar ayının gelmesiyle birlikte sıcak havaları beklerken soğuk havalar tekrardan kendini göstermeye başladı. Aman dikkat! Yarından itibaren yurdun genelinde yağmurlu ve serin havalar etkisini gösterecek. Bu durum hafta sonu da devam edecek.
Meteoroloji Uyardı Kuvvetli Yağışlar Kapıda

Türkiye, yarın sabah saatlerinden itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Uzmanlar uyardı,yağışlı ve serin havalar kapıda.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Türkiye, yarından itibaren kuzeybatı bölgelerden başlayarak yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklıkları cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hafta sonunda yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde hissedilir düzeyde (6-12 derece) azalacak. Böylelikle sıcaklıklar mevsim seviyesinin altına düşmüş olacak.

Meteorolojinin yapmış olduğu hava tahminine göre; Marmara, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda, perşembe günü yerel olarak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanaklı olacak.

Marmara, Ege, Karadeniz ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'da cuma günü yağmur ve sağanak görülecek. Yağışların Afyonkarahisar, Uşak, Samsun ve Amasya çevresinde kuvvetli olması (21-50 kilogram/metrekare) tahmin ediliyor.

23 Nisan Pazar günü yağış bekleniyor

Karadeniz, İç Anadolu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun cumartesi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanacağı pazar günü de yağışlı olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu'nun yüksek ve dağlık kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin altında olacağı tahmin ediliyor.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.