Mete Kalkavan Kimdir

FIFA kokartlı Türk futbol hakemi ve makine mühendisi Mete Kalkavan, 1979 yılında Samsun’da dünyaya geldi.
Mete Kalkavan Kimdir

Mete Kalkavan Biyografisi

Mete Kalkavan, Gülşen Kalkavan ve eski CHP Samsun milletvekili Ali İhsan Kalkavan çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini Samsun’da okuyan Mete Kalkavan, henüz lisede ikinci sınava giderken, 1995 senesinde hakemli kursuna geçti. Lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversiteyi kazandı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü okudu. Lisans eğitimini 2000 yılında tamamladı ve sonrasında Amerika Birleşik Devletleri’nde tarım aletleri üzerine master yaptı.

2006 senesinde Türkiye’ye geri dönen Mete Kalkavan, İstanbul'da en son teknoloji ile üretim yapan UNİPAK Ambalaj Kutu Fabrikası'nı kurdu. Özel işinin yanı sıra futbola da ilgi duyan Kalkavan, bunun sebebi olarak ise babasını göstermektedir.

Mete Kalkavan’ın babası İhsan Kalkavan'ın 14 yıl süreyle Samsun Yolspor, 2,5 yıl ise Samsunspor Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulundu. Mete Kalkavan da bu durumun üzerine hakemlik kurslarına başvurdu.

 

Mete Kalkavan’ın Hakemlik Kariyeri

1999 yılında çıktığı ilk maç PAF Liginde oynanan 1. yardımcı hakem olarak çıktı. İstanbul – Altay karşılaşmasında bu tecrübeyi yaşadı. Yönettiği ilk Süper Lig maçı 14 Eylül 2003 tarihinde oynanan Ankaragücü - Denizlispor maçıdır.

mete kalkavan orta hakem

24 Aralık 2012 tarihinde FIFA kokartı takmaya hak kazandı.

2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Kalkavan'ın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.