Mesut Yılmaz Kimdir? Mesut Yılmaz Kaç Yaşında ve Nereli?

21. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Mesut Yılmaz, birçok kişi tarafından hayatı araştırılıyor. İşte karşınızda Mesut Yılmaz kimdir? ve Mesut Yılmaz hakkında bilgiler.
Mesut Yılmaz Kimdir? Mesut Yılmaz Kaç Yaşında ve Nereli?

2020 yılının Ekim ayında aramızdan ayrılan Mesut Yılmaz'ın kim olduğu merak ediliyor. Bu yazımızda ise sizler için Mesut Yılmaz'ın biyografisini hazırladık. İşte Mesut Yılmaz kimdir? ve Mesut Yılmaz kaç yaşında? gibi soruların yanıtı. 


Mesut Yılmaz Kimdir?

Mesut Yılmaz Kimdir

6 Kasım 1947 tarihinde Dünyaya gelen Mesut Yılmaz, eğitim hayatına Avusturya Lisesinde başlayıp İstanbul Erkek Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat bölümünü 1971 yılında bitirdi. Daha sonra Almanya’ya giderek Köln Üniversitesi’nde İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesinde yüksek lisans eğitimi aldı. Siyaset hayatı öncesi  kimya, tekstil ve ulaştırma sektörlerinde çalışan birkaç özel şirkette yönetici pozisyonunda bulundu.

Anavatan Partisi 1983 yılında kurulduktan sonra Mesut Yılmaz, burada kurucu üye ve genel başkan yardımcısı oldu. Kuruluşun ardından Rize ilçesinin milletvekili olan Mesut Yılmaz, Turgut Özel döneminde hükümet sözcülüğü yaparken aynı zamanda Bilgilendirmeden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirildi. ANAP arasında yaşanan görüş ayrılığı nedeniyle Mesut Yılmaz, her iki tarafında arkasında durdu.

4 yıl sonra yapılan seçimlerde yeniden Rize milletvekili oldu. Daha sonra Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Mesut Yılmaz, Yıldırım Akbulut zamanında görevinden istifa etmiştir. 1991 yılında Anavatan Partisi’nde genel başkan olarak seçildi. 24 Aralık 1995 tarihinde yapılan genel seçim sonucunda 53. Hükümetin başbakanlık görevini üstlendi.

28 Şubat zamanında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel kendisine hükümeti kurması için görev verdi. Süleyman Demirel’in eski partisi olan DYP’den milletvekillerini istifa ettirdikten sonra Demokrat Türkiye Partisi içerisinde topladı. Bunun sonucunda Mesut Yılmaz, yeniden başbakan oldu. 1 yıl boyunca başkanlık görevi sürdüren Mesut Yılmaz, gensoru önergesinin kabulünün ardından istifa etti.

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde %5 oy alarak barajın atlında kalan Mesut Yılmaz, bu durum sonrası istifa etti. Partisi %10’un altında kaldığı için Rize’de gerekli oy toplasa da milletvekili olamamıştır. 5 yıl aranın ardından 2007 yılında bu sefer Rize’de bağımsız milletvekili olarak adaylığını koydu. Seçim sonrası meclise girmeyi başaran Mesut Yılmaz, Demokrat Parti’ye katıldı. Namık Kemal Zeybek’in genel başkan seçildikten sonra Mesut Yılmaz, istifa etti.


Mesut Yılmaz Kaç Yaşında?

Mesut Yılmaz Kaç Yaşında

1947 yılında doğan Mesut Yılmaz, 30 Ekim 2020 tarihinde 72 yaşındayken vefat etti. 2019 yılında her zaman yaptırdığı kontrol sonrası tespit edilen tümör ameliyatla alınmıştı. Bir süre sonra bu sefer beyinin de tümör oluşan Mesut Yılmaz, 5 ay sonra aramızdan ayrıldı.


Mesut Yılmaz Nereli?

Mesut Yılmaz Nereli

Doğma büyüme İstanbullu olan Mesut Yılmaz, aslen Rize Çayeli’nin Çataldere köyündendir. Mesut Yılmaz, aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü’nde divan kurulu üyesiydi. Ek olarak Almanca ve İngilizce dillerini bilmekteydi.


Mesut Yılmaz Ailesi

Mesut Yılmaz Ailesi

Mesut Yılmaz, Berna Yılmaz ile 1975 yılında tanıştıktan 1 sene sonra evlenmişlerdir. Bu evlikten Mesut Yılmaz’ın Yavuz ve Hasan olmak üzere iki çocuğu oldu. İki kardeş arasında yaş bulunmaktadır. 2017 yılında ise Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz hayatını kaybetti. Baba ve oğlun mezarı yan yanadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.