Mesut Yar Kimdir

Burada Laf Çok isimli televizyon programı ile dikkatleri üzerine çeken Mesut Yar, 18 Nisan 1966’da İstanbul’da dünyaya geldi.
Mesut Yar Kimdir

Mesut Yar Biyografisi

Lise eğitiminden sonra İstanbul üniversitesi’nde Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi bölümünü okudu. Daha sonra gazetecilik eğitimi almaya başladı fakat yarım kaldı. Ardından müzecilik üzerine eğitim aldı. Medya sektörüne ilk girişi dergi editörlüğü ile yaptı. İlk evliliğini 1993’te yaptı ve bir oğlu oldu. Daha sonra 2012’de Ferda Çakem ile evlendi. 

Gazeteciliğe ise 1985’te stajyer olarak başladı. Çeşitli gazetelerde muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. Daha sonra Yön isimli bir dergide çalıştıktan sonra oradan arkadaşlarıyla Kanal E’yi kurdular. Kanal test yayınına hala devam etmektedir. Uzun bir süre Star Tv’de sabah haberlerini sundu. Ardından CNN Türk’te Burada Laf Çok isimli programı hazırlayıp sundu. Hafta içi her gün yayınlanan programa gelen ünlü isimlerle muhabbet şeklinde ilerliyor. Aynı zamanda Posta Gazetesi’nde Televizyon Hastası isimli köşesinde yazılar yazmaktadır. 

Televizyon programcılığının yanı sıra, muhabirlik ve oyunculuk da yapan Mesut Yar, oyunculuğunu ilk kez 2008’de Elveda Rumeli isimli dizi ile ortaya koydu. 2013’te Babam Sınıfta Kaldı isimli dizide rol aldı. Dizi kızı ile aynı okulda okumaya başlayan bir adamın yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Cem Davran, Melis Tüzüngüç, Emrah Özdilek ve Mesut Yar yer aldı. 2014’te ise Şimdi Onlar Düşünsün isimli dizide rol aldı. Dizi, köyünden kalkıp İstanbul’a amcasından kalan mirası almak için gelen Aziz isimli bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Şafak Sezer, Gökçe Özsoy, Lemi Filozof, Melis Tüzüngüç ve Asiye Dinçsoy yer aldı. 

2015’te Olur İnşallah isimli filmde rol aldı. Bir köye giden televizyon anteni ve devamında yaşanan komik olayların anlatıldığı filmde Çetin Altay, Müfit Kayacan, Arzu Yanardağ, Mesut Yar, Sümer Tilmaz ve Mehtap Bayrı yer aldı. 

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2015 - Olur İnşallah (Sinema filmi)
  • 2013 - Karınca Kapanı (Televizyon Programcısı) (Sinema Filmi) 
  • 2013 - Babam Sınıfta Kaldı (Nazım) (TV Dizisi) 
  • 2010 - Gecekondu (Kendisi) (Tv Programı ) 
  • 2008 - Elveda Rumeli (Subay)2. Sezon (TV Dizisi)

Görev Aldığı Programlar :

  • 2015 - Bak Hele Bak (konuk oyuncu)
  • 2011 - - Burada Laf Çok    Sunucu    
  • 2005 - Mesut Yar'la Uyan Türkiye
  • 2004 Başka Yerde Yok    Sunucu 
     

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.