Netflix Messiah Dizisi Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

Netflix, 2020 yılında da uzun zamandır beklenen "Messiah" dizisini yayınladı. İşte Messiah dizisi hakkında bilinmesi gerekenler ve izleyici yorumları...
Netflix Messiah Dizisi Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

Messiah Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve İzleyici Yorumları

1 Ocak 2020 tarihi ile Netflix’te vizyona giren Messiah dizisi daha yapım aşamasındayken projesiyle büyük ses getirmişti. İlk sezonunun tamamı yayınlanan Messiah kısa sürede en çok izlenen Netflix dizileri arasına girerek diziseverlerin beklentilerini de karşılamış görünüyor. Dizinin başrolünde ise Mehdi Dehbi isimli Fas asıllı Belçikalı aktör oynamaktadır. Messiah dizisinde Mesih karakterine can veren Mehdi Dehbi’nin yanı sıra Michelle Monaghan (Eva Geller), John Ortiz (Felix) gibi isimlerde rol almaktadır. Dini ve siyasi olayları ele alarak politik bir karakter ortaya çıkartan efsane dizinin yönetmen koltuğunda ise Michael Petroni oturmaktadır. Son günlerin en çok konuşulan dizisi "Messiah" ile ilgili bilinmesi gereken tüm detayları bu inceleme dizi içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte Netflix Orijinal yapımı Messiah dizisi hakkında bilinmesi gerekenler, dizi oyuncuları – karakterleri ve izleyici yorumları…

netflix


1. Netflix, son aylarda ortaya koyduğu başarılı yapımlarına bir yenisini daha ekledi. İnsanlık tarihinin 3 büyük dinine mensup olanlarının beklediği Mehdi’nin gelişine dair mükemmel bir dizi olan Messiah, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Netflix’te yayın hayatına başladı. İlk sezonunun tamamı yayınlanan dizinin bölümleri ortalama 45 dakika sürmektedir. İlk 10 bölümüyle izleyicilerinin beklentisini fazlasıyla karşılayan dizi 2020 yılına şimdiden damgasını vurdu.

netflix


2. Dünyadaki siyasi karışıklıkları ve sosyo-politik olayları ele alan dizi “Mehdi” inancı olanları merakla ekran başına toplarken bir takım aşırı dinciler ise dizinin dini ve insanları yanlış yönlendirdiğini düşünerek yayından kalmasını istemektedir. Ancak dizinin tamamen bir kurgudan ibaret olduğu gerçeğini de göz ardı etmemek gerekiyor.

netflix


3. Narnia Günlükleri, Ayin ve Ölüm Treni gibi filmlerin senaryosunu yazan Michael Petroni, Messiah dizisinin de yaratıcısıdır. Dizinin başrolünde Fas asıllı Belçikalı oyuncu "Mehdi Dehbi" oynamıştır. Başrol oyuncusunun adının “Mehdi” olması da bir hayli dikkat çekici bir detay olmuş. Görevimiz Tehlike 3, Yaşam Şifresi ve Kartal Göz filmlerinden tanıdığımız Michelle Monaghan ise Messiah filminde başarılı bir CIA ajanını canlandırmaktadır. Dizide, oyuncu kadrosu ve oyuncuların performansları son derece başarılı olup iyi bir cast çalışması yapıldığını görüyoruz.

netflix


4. Peki Messiah izleyicilerine ne sunuyor? Beklenen kişi geldi mi? 3 büyük semavi dinin kutsal inançlarına göre kurtuluş için gelecek olan “Mehdi” Netflix Orijinal yapımı Messiah dizisinin ana konusudur. Din, dil ırk ayırt etmeden insanlara yardımcı olmak ve Allah’ın emirlerini bildirmeyi kendine görev edinen Mehdi, dizide ilk olarak Ortadoğudaki savaşın içinden binlerce kişinin sağ kurtulmasını sağlayacaktır.

netflix


5. İnsanların Mehdi etrafında toplanmaları ve ona inanmaları Dünyanın hatta bilhassa CIA’in dikkatini çekmiştir. Al- Masih’in kim olduğunu ne yaptığını ve insanları hangi amaca yönelttiğini araştırmak ise CIA görevlisi Eva Geller’in (Michelle Monaghan) sorumluluğu olacaktır.

netflix


6. Dizi işleyişi, senaryosu ve anlattığı konusu itibarıyla son yılların en gizemli ve dikkat çekici yapımlarından biri olmuştur. Yakın gelecekte gerçekten bir Mehdi’nin geleceğine inanan insanları kolayca etkisi altına almayı başaran dizi, insanlığın kurtuluşunun da bu kişiye bağlı olduğunu düşünmektedirler.

netflix


7. Michelle Monaghan’ın üstün oyunculuk performansı dizide dikkat çeken ayrıntılardan biri olsa da başrol Mehdi Dehbi’nin gizemli duruşu ve etkileyici konuşmaları karakterini de bir adım öne çıkarmaktadır.

netflix


8. Dizide insanlar için tehlikeli düşüncelere sahip olduğu söylenen Messiah, CIA tarafından tutuklanır ve birtakım sorgulardan geçer. Ancak insanlar onu en zor zamanda ortaya çıkıp birilerini kurtarmasından dolayı “Mucize Adam” olarak tanımlamaktadırlar.

netflix


9. Messiah dizisi genel itibarıyla son yılların en iyi dizilerinden birisi olmayı başarmış gözüküyor.  Gerek ikili diyalogları gerek gizemli konusuyla öne çıkan dizi izleyicilerinden de tam not almayı başardı.

netflix


10. Messiah dizisi daha ilk sezonu yayınlanmasına rağmen mükemmel bir izleyici kitlesi yakalamış, binlerce destekçi kazanmış ve başarılı bir yapım olduğunu IMDb’de aldığı 8.0’lık puanıyla kanıtlamıştır.

netflix


Netflix Orijinal Dizisi Messiah Hakkında İzleyici Yorumları

İzleyici 1:

Diziyi izledim ve çok beğendim. Bazı diziler vardır izlediğinizde bir saniye bile ekrandan gözünüzü ayıramazsınız, bölüm bittiğinde hemen yeni bölüme geçmek için can atarsanız işte “Messiah” da benim için böyle bir dizi oldu.


İzleyici 2:

Çok başarılı bir dizi. İzleyeni sürekli ikilemde bırakıyor gerçek mi değil mi diye. Tüm bölümleri izlemiş birisi olarak tavsiye ederim.


İzleyici 3:

İnançlı ya da inançsız... Ne olursanız olun ama bu diziyi izleyin. İnanılmaz bir aurası var; bir kere başladınız mı bırakamıyorsunuz.


İzleyici 4:

Öylesine vakit geçsin diye başladığım, arkasından dev bir prodüksiyon ve müthiş sürükleyici bir dizi çıkmasına şaşırdım. Gözümü alamadığım efsaneler arasına girebilecek bir dizidir.


İzleyici 5: 

Dün başladım, amacım her gün bir bölüm izlemekti, dayanamadım tüm sezonu bitirdim. Beğenme sebebim şu; içinde yaşadığımız toplumun kendi dinamikleri ile nasıl da kıskıvrak yönetilebileceğini, insanlığın sürü psikolojisinin aslında toplum nereye giderse ben de oraya giderim den ziyade, tamamen insanların kendi içlerindeki boşluk sebebiyle yaşadıklarının, bu boşluğun birisinin tatmin edici sözleriyle doldurulduğunu gayet güzel anlatmasıdır.


Netflix Orijinal Dizisi Messiah Oyuncuları ve Karakterleri

Netflix’in 2020 yılına damga vuran dizisi Messiah’ın en dikkat çekici ve başarılı oyuncularını araştırdık. İşte Messiah dizisi oyuncuları ve karakterleri.

Mehdi Dehbi – Messiah

netflix

Mehdi Dehbi bu güne kadar gündemde göremediğimiz çokta ünlü bir oyuncu değilken Messiah filminin yapımcıları mükemmel bir cast çalışması yaparak Messiah rolünü Mehdi Dehbi'ye teslim etmişler. Mehdi Dehbi ise Messiah rolünde gösterdiği performans ile adını tüm dünyaya duyurmayı başarmış durumda. Messiah filmindeki oyunculuk performansı ve rol gereği gizemli tarzıyla beğenileri kazanan Mehdi sinema kariyerine artık daha ön saflardan devam edecek gibi gözüküyor. Messiah karakteriyse tüm dünyanın beklenilen kişisi olan Mehdi'nin ta kendisidir. Semavi dinler için kurtarıcı olarak görülen ve gelecekte Allah tarafından gönderileceğine inanılan Mehdi'yi Messiah karakteriyle görüyoruz. Hem karakter hem de oyuncu mükemmel bir bütünleşmeyle birleşmiş ve iyi bir rol ortaya çıkmıştır.


Michelle Monaghan – Eva Geller

netflix

Görevimiz Tehlike, Kartal Göz ve Yaşam Şifresi filmlerinde başarılı bir oyunculuk performansı sergileyen güzel oyuncu Michelle Monaghan Messiah dizisinde de gösterdiği üstün performansla beğenileri toplamayı başarmıştır. Eva Geller karakteriyle gördüğümüz Mİchelle, bu rol için uygun olunabilecek bir kaç oyuncudan biridir. Dizide karakteri gereği ciddi bir role bürünmesi gereken Michelle Monaghan aynı zmanada duygusal bir rolüde üstlenmiş olup her iki duyguyu da çok iyi yansıtabilmektedir. 

Önerilen İçerik: Netflix Orijinal Yapımı The Two Popes Hakkında Bilinmesi Gerekenler

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum