Meşrubatlar Her Yıl Öldürüyor

Bilim adamları her yıl 184 bin kişinin meşrubatlara bağlı nedenlerden öldüğünü ortaya koymuştur.
Meşrubatlar Her Yıl Öldürüyor

Amerikalı Bilim adamları tarafından araştırılan çalışmanın sonuçlarına göre; gazlı ve şekerli içecekler yüzünden her yıl 184 binden fazla kişinin öldüğü belirtilmiştir. Ölümler ise bu zararlı içeceklerin yol açtığı hastalıklar yüzünden gerçekleşmiştir.

Bilim adamlarınca yapılan 1980-2010'da yapılan, 611 bin 971 kişiyi kapsayan beslenme alışkanlıkları ve ölüme ilişkin 62 araştırmanın sonuçları değerlendirilmiştir. Sonuçlara göre şekerli ve gazlı içeceklerin yılda ölen 133 bin kişinin diyabetten, 45 bin kişinin kalp ve damar hastalıklarından, 6 bin 450 sinin ise kansere yol açarak öldüğü ortaya çıkmıştır.

Bu meşrubatlara bağlı ölümlerin gerçekleştiği % 76 lık bir kısım ise düşük gelir ve orta gelir grubu ülkeler olduğu belirtilmiştir. Yaş ortalamasına göre ise 65 yaş üzerindeki ölümler % 1 den az iken, 45 yaş altı ölümler ise %30 luk bir oranla bu gazlı içeceklerin ölümle sonuçlandığı görülmüştür.

Ülkeler arasında rekor ise Meksika'da bulunmakta. Şöyle ki Meksika' da ortalama bir milyon kişiden 405'inin bu şekerli içeceklere bağlı hastalıklara yakalanma ve ölülmle sonuçlanma sayısıdır. Abd' de ise 1 milyon kişiden 125' inin gazlı içecekler yüzünden öldüğü ortaya çıkmıştır.

Tüm bu araştırmalar sonucunda şekerin insan vücuduna hiç bir katkısı olmadığını ve hayatımızdan şekeri çıkardığımız takdirde daha sağlıklı bireyler olarak yaşayabileceğimizi dile getiren uzmanlar, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu şekeri beyaz şekerden değilde meyve ve sebzelerden alınabileceğinin altını çizdiler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.