Mesa'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Arizona Eyaleti'nin nadide köşelerinden biri de Mesa kentidir. 450 binin üzerinde nüfusu barındıran ABD'nin tarihi, kültürel ve turistik şehirlerinden Mesa'nın gezilecek görülecek yerlerini okuyucularımızla paylaşıyoruz.
Mesa'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Mesa Sanat Merkezi

Mesa kentinde yer alan bir performans ve görsel sanatların sunulduğu karma bir merkezdir. Kurum 2005 yılında faaliyete başlamıştır. Mesa Sanat Merkezi binası, çağdaş mimari usulüyle ülkenin önemli kuruluşlarından Boora Mimarlık tarafından tasarlanmıştır. 95 milyon dolar gibi astronomik bir rakama mal olan 20 bin metrekarelik merkez devletin en kapsamlı sanat kampüsü durumundadır. Merkezde; Ballet Etudes, East Valley Children's Theatre, Mesa Encore Theatre, Metropolitan Youth Symphony, Sonoran Desert Chorale, Southwest Shakespeare Company gibi kurumlar da faaliyet gösteriyor. ABD'de son dönemlerde inşa edilen en şaşalı sanat merkezlerinden biri olan yapıyı Mesa gezi rehberinize kaydetmeyi unutmayın.

mesa-sanat-merkezi-002.jpeg

 

Arizona Doğal Tarih Müzesi

mesa-dogal-tarih-muzesi-002.jpg

Önceleri Mesa Güneybatı Müzesi olarak bilinen kurumda Amerika Birleşik Devletleri'nin doğal ve kültürel tarihi ögeleri sergileniyor. 1977 yılında Lescher ve Mahoney Grup ortaklığıyla inşa edilmiştir. Yaklaşık 4300 metrekarelik bir alanı kapsayan müzede 60 bin doğal tarihi, antropolojik, arkeolojik, fotoğraf gibi ögeler bulunmaktadır. Ayrıca Amerika'nın avcılık ve toplayılıcılıkla hayatını idame ettiren sakinlerine, dinozor iskeletlerine, böcek, yarasa gibi hayvanlara kurumdaki sergilerde çokça yer verilmektedir. Mesa seyahatinizde yılda yaklaşık 150 bin kişi tarafından ziyaret edilen Arizona Doğal Tarih Müzesi'ni mutlaka keşfedin.

 

Mesa Arizona Tapınağı

mesa-arizona-tapinagi.jpg

Mesa'da bulunan bu kutsal eser, yapıldığı dönemde ülkede inşa edilmesi beklenen 6 tapınaktan biridir. 1927 yılında açılan kilise, Mesa kentinin en değerli mavevi yapısı ve simgesi durumundadır. 11 bin metrekarelik alanı kapsayan kilisenin mimarları gerçekleştirilen yarışmada Mesa Arizona Tapınağı için hazırlanan tasarımların sahipleri arasında dereceye giren Don Carlos Young ve Ramm Hansen olmuştur. Tapınağın dışındaki duvarlarında tanrının halkını toplaması tasvirleri vardır. Ayrıca kilise Güney Amerika'da bulunan eski binaları andırmaktadır. Bu tip özellikleriyle Mesa'nın en önemli tarihi ve turistik yerlerinden birisine dönüşmeyi başaran Mesa Arizona Tapınağı'nı mutlaka görmelisiniz.

 

Mesa Amfitiyatrosu

mesa-amfitiyatrosu.jpg

Maksimum 4950 kişi kapasiteli amfitiyatro 1979 yılında hizmete sunulmuştur. Mesa'da bir açık hava konser alanı olarak kullanılmaktadır. İnşa edildiği günden bu yana orijinalliğinden pek bir şey kaybetmeyen amfitiyatro alanı, kentte gerçekleştirilen irili ufaklı protestoların da favori mekanlarından biri haline gelmiştir. Mesa'nın gezilecek görülecek yerlerinden biri olarak meşhurlaşan kent amfitiyatrosunu görmeden buradan ayrılmamalısınız.

 

Mesa Tarih Müzesi

mesa-tarih-muzesi.jpg

Mesa Historical Society'nin katkılarıyla 1987 yılında kurulmuştur. Arizona tarihini koruyarak yaşatmak ve öğretmek amacıyla oluşturulmuştur. Bölgenin tarihini kapsamlı şekilde aksettiren sergiler 3 farklı galeride sunulmaktadır. Ek olarak müzede tarihi tarımsal ekipmanlara ait geniş bir koleksiyon da sergilenmektedir. Müze binası, 1913-1914 yılları arasında inşa edilen tarihi bir yapıdır. Özellikle Mesa'nın tarihi hakkında geniş bilgi sahibi olmak isteyenlerin ve kente gelen turistlerin ortak mekanı haline gelen müzeyi muhakkak görün. Mesa Tarih Müzesi binlerce yıl önce bölgede yaşayan canlıların fosillerinin de sergilendiği özel bir alandır.

 

Riverview Gölü

riverview-golu.jpg

Mesa Riverview Parkı'nda aynı isimli gölün adıdır. Dobson Road ve kuzey 8 Caddesi'nin yer almaktadır. 1 hektarın üzerinde bir alanı kapsayan gölün yüzey rakımı 335 metredir. Ortalama olarak 3 metre derinliğe sahip olan kentin en fazla ilgi gören dinlenme mekanlarından biridir. Mesa seyahatinde gezilecek görülecek yerler arasında bulunan turistik mekanı mutlaka ziyaret edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.