Mert Yazıcıoğlu Kimdir

Karagül isimli dizide canlandırdığı Baran karakteri ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 10 Mart 1993’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Mert Yazıcıoğlu Kimdir

Mert Yazıcıoğlu Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen genç oyuncu, lise eğitiminden sonra Aydın Üniversitesi’nde işletme üzerine eğitim almaya başladı. Bir arkadaşının film setine gitmesiyle oyunculuk fikri kafasına yatmaya başladı. Hemen ardından bir ajansa kaydoldu. Genç yaşının ve yeteneği sayesinde kendinden kısa sürede bahsettirdi. Kamera karşısına ilk kez konuk oyuncu olarak Dedemin İnsanları isimli film ile geçti. Daha sonra oyunculuğa devam etti. Mert Yazıcıoğlu, Karagül dizisinden set arkadaşı Hilal Altınbilek ile birliktelik yaşamakta. 

2012’de Kayıp Şehir isimli dizide yer aldı. Dizi Meryem ve çocuklarının İstanbul’un en varoş semtlerinden birine taşınmasını ve sonrasında yaşanan trajik aile hikayesini anlatıyor. Reytingler nedeniyle dizi yayından kaldırıldı. Dizinin başrollerinde ise Gökçe Bahadır, İlker Kaleli, Nik Xhelilaj, Nazan Kesal, Uğur Polat ve Şebnem Hassanisoughi yer aldı. 

 

mert-yazicioglu3.jpg

 

Genç yetenek Mert Yazıcıoğlu, 2013’te Karagül isimli dizide Baran karakterini canlandırdı. Kocası ve kızlarıyla İstanbul’da mutlu bir hayat süren Ebru, kocası Murat’ın memleketinde intihar etmesiyle yerle bir olur. Kızlarını da yanına alıp cenaze için gider ve orada mücadele ederek kalmaya başlar. Zira gittikleri yerin yaşadıkları yerle hiçbir alakası yoktur. Dizinin başrollerinde ise Ece Uslu, Mesut Akusta, Şerif Sezer, Özlem Conker, Hilal Altınbilek ve Mert Yazıcıoğlu yer aldı. 

umuda-kelepce-vurulmaz.jpg

Başrollerinde Begüm Birgören, Mert Yazıcıoğlu, Özge Özder, Melisa Şenolsun, Burak Dakak, Zeynep Bastık’ın yer aldığı, yönetmenliğini Cemal Şan’ın yaptığı dizide Fırat rolünü canlandırdı. 


Filmleri ve Dizileri : 

  • 2016- Umuda Kelepçe Vurulmaz
  • 2013 – 2014 - Karagül (TV Dizisi) 
  • 2012 - Kayıp Şehir (TV Dizisi)
  • 2011 - Dedemin İnsanları (Sinema Film)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.