Mert Kılıç Kimdir

Şefkat Tepe isimli dizide canlandırdığı Serdar karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Mert Kılıç, 24 Nisan 1978’de Amasya’da dünyaya geldi.
Mert Kılıç Kimdir

Mert Kılıç Biyografisi

Oyunculuk kariyerinden önce uzun süre profesyonel olarak futbol oynayan Mert Kılıç daha sonra bir dönem mankenlik yaptı. 2002’de En İyi Fotomodel seçildi. Oyunculuk için ilk adımı Şefkat Tepe isimli dizide canlandırdığı Serdar karakteri ile attı. Dizide rol arkadaşı olan Aslıhan Güner ile 2013’te hayatını birleştirdi.

mert-kilic3.jpg

 

Kamera karşısına ilk kez Gurbet Kadını isimli dizide canlandırdığı Ökkeş karakterini canlandırdı. Dizi, tek başına çocuklarını sahip çıkan Elif isimli bir kadının yolunun Güneydoğu’ya düşmesini ve sonrasında yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Meltem Cumbul, Burak Hakkı, Fatma Girik, Özgül Kavruk, Timuçin Esen ve Okhan Behar yer aldı. 2010’da ise Şefkat Tepe isimli dizide Serdar Mert karakterini canlandırdı. Dizi, Güneydoğu’da askerlik yapan bir grup insanın yaşadıklarını ve bölge sorunlarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Mert Kılıç, Aslıhan Güner, Ertuğrul Şakar, Sabri Özmener,Hüseyin Erkanlı, Serkan Bilgili ve Aydan Burhan yer aldı.

 

mert-kilic4.jpg

 

2014’te ise Kızıl Elma isimli dizinin küçük bir bölümünde yer aldı. Dizi, Milli İstihbarat Teşkilatı’nda yaşanan olayları ve çevrilen oyunları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Pelin Akil, Furkan Palalı, Erdal Cindoruk, Miraç Eronat, Adnan Biricik ve Mesut Yılmaz yer aldı. 2014’te ise Sungurlar isimli dizide Serdar karakterini canlandırdı. Şefkat Tepe isimli dizinin devam niteliğinde olan Sungurlar, kurulan özel bir timin bölgede yaşanan olaylara müdahale etmesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Mert Kılıç, Ertuğrul Şakar, Gülşah Küçükyıldız, Dilara Büyükbayraktar ve Mehmet Küçük yer aldı.

Şefkat Tepe dizisiyle tanınan Mert Kılıç, Fox TV ekranlarında yayınlanması planlanan Savaşçı adlı dizide başrol oynayacak.

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Savaşçı- 2017
  • Sungurlar - 2014
  • Kızıl Elma - 2014
  • Şefkat Tepe -2011
  • Tatil Aşkları - 2004
  • Gurbet Kadını - 2003

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum