Mengen Aşçıları Ve Turizm Festivali

Mengen Aşçılar Festivali dünyada bir ilk. Bu festival her yıl düzenlenmektedir. Bu festivalin hakkında bilgi vererek Mengen’e geldiğinizde burada yapmanız gerekenleri sizler için sıraladık
Mengen Aşçıları Ve Turizm Festivali

Dünya üzerinde tek aşçılık festivali olan Mengen Aşçıları Festivalinin bu yıl 31’cisi düzenleniyor.  Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali, yemekleriyle ve aşçılarıyla ünlü olan Bolu’da düzenleniyor. Her yıl düzenli olarak devam eden bu festival, çırak- kalfa- usta düzeniyle devam eden aşçılık mesleğini ülkemizde ve dünyada tanıtımını yapmak için düzenleniyor.

Bu festivalde Mengen yemeklerinin tanıtımının yapılmasının yanı sıra Aşçıların mutfaktaki hünerlerine de tanıklık edeceksiniz. Oldukça güzel ve renkli olan bu festival yemek severlerin ve meraklıların ilgi odağı. Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali, her yıl Eylül ayında düzenlenmektedir. Ancak bu yıl bayram dolayısıyla Ağustos 15-16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Çeşitli etkinlikleri ve yarışmaları da barındıran bu festivalde aşçılar arasındaki kıyasıya mücadeleye de tanıklık edeceksiniz.

Bu festival için onca yolu aşıp geldiniz, bu yöreyi tanımadan gitmeyi düşünmezsiniz herhalde işte Mengen’de yapabileceklerinizi sizler için araştırdık.

Mengen’nin Meşhur Yemekleri

mengen yemekleri

Öncelikle karnımızı doyuralım sonrasında gezmek için doğaya akalım ne dersiniz? Mengen yemeklerini dünyaya duyurmuş ve lezzetleriyle dünya sıralamalarından adını konuşturmuştur. Buraya geldiğinizde az yemek yok, diyet yapıyorsanız birkaç günlüğüne diyetinizi bozun böyle lezzetler çok az karşınıza çıkar.

  1. Oğmaç Çorbası
  2. Kaldirik Dolması
  3. Mengen Pilavı
  4. Kedibatmaz
  5. Mengen Kavurması
  6. Cincile Böreği
  7. Halışka
  8. Etli Sıkma
  9. Kartalaç
  10. Mengenli Hoşmerim

Bu lezzetleri Mengen’de çok lezzetli bir şekilde yiyebilirsiniz.

Mengen’de Görülmesi Gereken Yerler

sirinyazı göleti

Karadeniz bölgesinin batısında bulunan Mengen 25000 nüfusa sahiptir. Aşçılarıyla üne kavuşan Mengen’de halk geçimini hayvancılık, tarım, ormancılık ve madencilikle sağlıyor.

Mengen’e geldiğinizde gezip görmeniz gereken yerler

  1. Barakalar köyünde Kolçak Paşa’ya ait olduğu söylenen 200 yıllık hamam
  2. Güneyhisardaki Gelin Kayası
  3. Teberikler Köyündeki Şanık Değirmen Mağarası
  4. Gözecik Köyündeki Bizanslara ait sütun taşları
  5. Karakayadaki Balkaya ve Oyukkaya
  6. Şirinyazı Bürmük Göleti
  7. Ve Tarihi Vakıf camilerdir

Temiz Bir Havası Var

mengen yaylaları

Yemyeşil alanları ve mesire alanlarıyla iç içe olan Mengene yaylaları insanın nefesini açıyor. Mengene’de gezebileceğiniz başlıca yaylalar ise; Ağalar yaylası, Eğriova Yaylası, Akçakoca Yaylası, Aktepe Yaylası, Avşar Yaylası, Elemen Yaylası ve Göl Yaylasıdır.

Bu güzelim yerde konaklama nasıl oluyor. Mengen, yılda binlerce turisti çektiği için turizm açısından oldukça gelişmiş bir yerdir. Bir çok otel mevcuttur ortalama tek gecelil otel fiyatları; 100 ile 200 arasında değişiyor.

Ulaşım: Kendi aracınızla veya diğer şehirlerden düzenlenen otobüs seferleriyle ulaşabilirsiniz. Mengen, Bolu’ya 56 Km, İstanbul’a 310 Ankara’ya 245, Bursa’ya 335 ve İzmir’e 657 km uzaklıktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.