Menderes Türel Kimdir? & Hakkında Bilgi

11 Temmuz 1964 yılında Antalya da dünyaya gelen Menderes Mehmet Tevfik Türel, Adalet ve Kalkınma Partisine uzun yıllar hizmet etmiştir. Menderes Türel hakkında ayrıntılı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Menderes Türel Kimdir? & Hakkında Bilgi

Menderes Türel Biyografisi

Menderes Mehmet Tevfik Türel 11 Temmuz 1964 tarihinde Antalya’da dünyaya gelmiştir. Annesi Serçin İnci, babası Suphi Neşet Türel’dir. 2003 yılında Ebru Türel ile evlenmiş ve bu evlilikten 2 çocuğu bulunmaktadır.

Menderes Türel biyografisi


Menderes Türel Eğitim Hayatı

Menderes Türel ilk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra gazetecilik eğitimi almak üzere İngiltere’ye gitmiştir. İngiltere’den döndükten sonra Antalya’da uzun yıllar gazetecilik yapmış ve mesleği ile ilgili pek çok ödül almıştır. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü 1987 yılında Menderes Türel’i araştırma ve inceleme alanında Türkiye’nin en iyi gazetecisi olarak seçmiştir.

Menderes Türel Eğitim Hayatı


Menderes Türel Kariyeri

Henüz 28 yaşında iken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda meclis üyeliğine seçilmiştir. 21 Kasım 1987’den 25 Kasım 1999’a kadar uzun bir süre ATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini üstlenmiştir. 9 Kasım 2001 tarihinde yapılan seçimle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir. 22 Ocak 2004’te Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olana kadar bu görevini sürdürmüştür.

Menderes Türel Kariyeri


Menderes Türel Siyasi Kariyeri

28 Mart 2004’te yapılan seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bu süreçte Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler daimi üyeliği görevinde bulunmuştur. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde AK Parti Antalya 2. sıradan milletvekili seçilmiştir. 30 Eylül 2012 tarihinde Ak Parti MKYK’sına seçilen Menderes Türel aynı zamanda Türkiye-Brezilya Parlamentolar arası Dostluk Grubuna başkanlık etmiştir. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmiş ve Cumhuriyet Halk Partisi adayı mevcut belediye başkanı Mustafa Akaydın’dan 23 bin oy daha fazla alıp yeniden belediye başkanı seçilmiştir. 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gösterilmiştir.

Menderes Türel Siyasi Kariyeri

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.