Meme Dikleştirme ve Meme Büyütme Sayesinde Hem Boyutu, Hem Şekliyle Göz Dolduran Göğüslere Sahip Olun

Meme dikleştirme, Mastopeksi sarkık göğüslerin şeklini değiştirmek ve onları daha dik hale getirmek için kullanılan ünlü bir prosedürdür. Kadınlar yıllarca çeşitli faktörlerden dolayı göğüslerinin görünümü ve estetiği ile mücadele etmişlerdir.
Meme Dikleştirme ve Meme Büyütme Sayesinde Hem Boyutu, Hem Şekliyle Göz Dolduran Göğüslere Sahip Olun

Meme dikleştirme, Mastopeksi sarkık göğüslerin şeklini değiştirmek ve onları daha dik hale getirmek için kullanılan ünlü bir prosedürdür. Kadınlar yıllarca çeşitli faktörlerden dolayı göğüslerinin görünümü ve estetiği ile mücadele etmişlerdir. Erken yaşta sarkık, elastik olmayan ve düşen göğüslerle yaşamak, her kadının özgüvenine negatif darbe vurabilir. 

Meme Dikleştirme

Göğüslerinizin Yerçekimine Teslim Olduğunu mu Düşünüyorsunuz?

Göğüslerinizin limon boyutundan memnun değil misiniz, ancak göğsünüzün şeklinden de emin değil misiniz? Push-up sütyen yerine kalıcı bir çözüm mü istiyorsunuz? Meme dikleştirme ve/veya meme büyütme, kilo verdikten veya emzirmeden sonra göğüslerin sıkılığını geri kazanabilir ve özgüveninizi tazeleyebilir.

Meme Büyütme?

Silikon meme implantları çok küçük göğüsleri büyütebilir veya emzirmeden sonra göğüslerin doğal dolgunluğunu geri kazandırabilir. Optimum şekil ve boyuta ulaşmak için meme büyütmede farklı silikon implantları kullanılır.

Meme Büyütme İşlemi Nasıl Yapılır?

Meme büyütme ameliyatları genel anestezi altında yapılır.

Meme büyütme ameliyatı sırasında çoğu durumda kesi, ortaya çıkan yara izinin gizlendiği meme altı kıvrımda yapılır. Meme implantı için bir cep oluşturulur ve protezi yerleştirilir. Her iki taraf da tamamlandığında, simetriyi ve implantların konumunu kontrol eder ve kesi dikilir.

Meme Dikleştirme

Meme Büyütme İşlemi Sonrası Neler Beklenir Sorusunun Yanıtlarını Dr. Leyla Arvas’tan Aldık

Meme büyütme ameliyatı sonrası ağrı olması özellikle ilk iki gün normaldir, ancak reçete edilen ağrı kesici ve antibiyotik ilaçlar ile hafifletilebilir. Kas hareketi göğüs implantının yerini değiştirebileceğinden, kolunuza kuvvet uygulamamaya çalışın. Normalde morarma olmaz ancak meme büyütme ameliyatı sonrası göğüsler şişer.

  • İki ila üç gün- meme hassastır, kolların hareketlerinden kaçınır. Göğüs implantlarını yerinde tutmak için elastik sütyen ve sonunda bir sıkıştırma bandı tutulmalıdır.
  • 2 gün- işe dönebilirsiniz.
  • 7.gün dikişler alınır.
  • Altı hafta- daha yorucu aktivitelere devam edilebilir, elastik sütyen normal bir sütyen ile değiştirilebilir, yara izleri hala görünür, kızarıklık kaybolur
  • Bir yıl veya daha fazla- göğüsleriniz son görünümlerine yerleşmiş olacak, izler neredeyse hiç görülmeyecek, meme ucunun hassasiyeti normale dönecektir.

Meme Dikleştirme İhtiyacı Nasıl Doğar?

Aşağıdaki nedenlerden dolayı göğüslerde sarkma olabilir:

  • Genetik
  • Emzirme
  • Yaşlanma
  • Yaşam tarzı tercihleri
  • Kilo alıp verme

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme ameliyatı tıpkı meme büyütme ameliyatı gibi genel anestezi altında yapılır.

Meme dikleştirme ameliyatı sırasında çoğu vakada insizyon areola çevresinde, meme altı katında ve bunları birbirine bağlayan dikey çizgide yapılır ve sonuçta 'çapa' veya 'ters T' şeklinde bir yara izi oluşur. Bazı ender durumlarda, uzun yatay yara izi önlenebilir "lolipop" tekniği olarak adlandırılan teknik veya dikey yara izi bile terk edilebilir "periareolar" tekniği. Fazla deri çıkarıldıktan sonra meme yeni şekline göre yeniden şekillendirilir. Her iki taraf da tamamlandığında, cerrah meme uçlarının simetrisini ve pozisyonunu kontrol eder ve yarayı kapatır.

Meme dikleştirme ve/veya meme büyütme ameliyatının sonunda, şişmeyi önlemek ve meme büyütme ile birlikte yapıldıysa implantları yerinde tutmak için elastik korseli bir sütyen kullanacaksınız. 

Meme Dikleştirme

Dr. Leyla ArvasMeme Dikleştirme ve/veya Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Etmemiz Gerektiğini Anlatıyor

Herhangi bir rahatsızlığı azaltmak için iki haftaya kadar ağrı kesici ve antibiyotık ilaç tedavisi önerilecektir. Bir gazlı bez üzerindeki cerrahi destek sütyeni göğüsleri kaplar ve korur. Duş almak veya saçınızı yıkamak gibi günlük aktivitelere ne zaman devam etmeniz gerektiği konusunda size kontrollerinizde tavsiyede bulunulacaktır. Bazı dikişler kendinden emilir, diğerleri bir ila iki hafta sonra alınır. İyileşme sürecini hızlandırmak için silikon bant veya jel tavsiye edilecektir. İlk birkaç hafta cerrahi sütyen giymeye devam edeceksiniz, ardından önümüzdeki ay için yumuşak destek sütyeni giyebileceksiniz.

Meme dikleştirme için özellikle ileride hamile kalmayı düşünüyorsanız çocuk sahibi olana kadar erteleyebilirsiniz.

Meme Büyütme ve Meme Dikleştirme ameliyatı fiyatlarını öğrenmek için ve Dr. Leyla Arvas ile bir görüşme planlamak için lütfen ofisimizi +90 542 464 74 33’ü arayın veya www.drleylaarvas.com dan randevu talep edin. Ziyaretinizi memnuniyetle karşılıyoruz.

Op. Dr. Leyla Arvas - www.drleylaarvas.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.