Meltem Yılmazkaya Kimdir

Güldür Güldür isimli televizyon programında canlandırdığı Mehtap karakteri ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 27 Kasım 1984’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Meltem Yılmazkaya Kimdir

Meltem Yılmazkaya Biyografisi

Tiyatroya çok ufak yaşlarda animatörlük ile başlayan Meltem Yılmazkaya, lise eğitiminden sonra önce Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde iki yıl boyunca eğitim gördü. Daha sonra ise Yeditepe Üniversitesi’nde tiyatro eğitimi aldı. Kamera karşısına ilk kez 2009’da yayınlanmaya başlayan Aile Saadeti isimli dizi ile geçti. 

Meltem Yılmazkaya 2009’da yayınlanmaya başlayan Alile Saadeti isimli dizide Fitnat karakterini canlandırdı. Dizi, Selim Paşa’nın yokluğunda köşkün alt üst olmasını ve Selim Paşa’nın tüm bunları öğrenmesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Yetkin Dikinciler, Gülşah Şahin, Engin Hepileri, Orçun Kaptan, Ayberk Atilla ve İnci Şen yer aldı. Daha sonra ise Şen Yuva isimli dizide rol aldı. Kadife karakterini canlandırdığı dizi, ilişki uzmanı İnci ve Münir’in her sabah farklı bir sorunla baş etmek için verdikleri uğraşı anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Levent Üzümcü, Ceyda Düvenci, Altan Erkekli, Ayşegül Atik ve Alper Kul yer aldı.  

2013’te ise Güldür Güldür isimli televizyon programında yer aldı. Program küçük ve komik skeçlerin bir tiyatro sahnesinde sergilenmesiyle oluşuyor. Sunuculuğunu Ali Sunal’ın yaptığı programda Onur Buldu, Çağlar Çorumlu, Özge Borak, Doğa Rutkay, Alper Kul ve Aylin Kontente yer aldı. 2016’da ise Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunu yazdığı Dedemin Fişi isimli filmde rol alacak. Alper Kul, Ayşen Gruda, Erdem Yener, Özge Borak, Ali Sunal, Onur Buldu ve İrem Sak yer alacak. 

Rol Aldığı Diziler :

  • 2013 - 2017 Güldür Güldür, (TV dizisi) 
  • 2013 - Aldırma Gönül (TV Dizisi) 
  • 2012 - Aşkın Halleri (TV Dizisi) 
  • 2011 - Beşer Beşer, (TV dizisi)
  • 2011 - Adım Bayram Bayram (Arife Bayram) (TV Dizisi) 
  • 2010 - Şen Yuva (Kadife) (TV Dizisi) 
  • 2009 - Benim Annem Bir Melek, (TV dizisi) (Berivan)
  • 2009 - Aile Saadeti (Fitnat) (TV Dizisi)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.