Meltem Gülenç Kimdir

Kamera karşısına ilk kez İki Yaka Bir İsmail isimli dizi ile geçen Meltem Gülenç, 30 Mayıs 1970'te Ankara'da dünyaya geldi.
Meltem Gülenç Kimdir

Meltem Gülenç Biyografisi

Ankara'da dünyaya gelen Meltem Gülenç, lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi'nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Mezun oldukta sonra ise Devlet Tiyatroları'nda yer almaya başladı. Devlet Tiyatroları'nın yanı sıra çeşitli özel tiyatrolarda da yer aldı. Kamera karşısına ilk kez İki Yaka Bir İsmail isimli dizi ile geçti. Günümüzde ise Güneşin Kızları isimli dizide Rana karakterini canlandırmaktadır. 

 

Başarılı oyuncu 2012'de İki Yaka Bir İsmail isimli dizide Hacer karakterini canlandırdı. Dizi, iki eşi olan balıkçı İsmail'in, eşlerini memnun etmek için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Biri Türk diğeri Yunan olan eşlere sahip balıkçı İsmail'in yaşadıklarını anlatan dizinin başrolellerinde Erdal Özyağcılar, Meltem Gülenç, Eleni Filini, Rana Cabbar, Gizem Denizci ve Bülent Şakrak yer aldı. 

meltem-gulenc2.jpg

2015'te ise Güneş'in Kızları isimli dizide Rana karakterini canlandırdı. Dizi, ikinci evliliğini yapan Güneş isimli bir kadının yeni evinde yaşadıklarını ve kızları ile olan ilişkilerini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Emre Kınay, Evrim Alasya, Miray Akay, Hande Erçek, Tolga Sarıtaş, Burcu Özbek ve Berk Atan yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2012- İki Yaka Bir İsmail
  • 2015-Güneşin Kızları

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.