Melih Selçuk Kimdir?

Yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun yaptığı Süt isimli filmde canlandırdığı Yusuf karakteri ile kamera karşısına geçen Melih Selçuk, 7 Şubat 1984'te Mardin'de dünyaya geldi.
Melih Selçuk Kimdir?

Melih Selçuk Biyografisi

Boğaziçi Üniversitesi'nde İşletme eğitimi alan gen oyuncu Melih Selçuk kamera karşısına ilk kez Süt isimli filmde canlandırdığı Yusuf karakteri ile geçti. Filmde sergilediği başarılı performansı ile Altın Koza Film Festivali'nde Umut Veren Genç Oyuncu Ödülü'nün sahibi oldu. Film, genleneksellikle modernlik arasında sıkışıp içinde bulunduğu koşullar nedeniyle de ataerkil düzenin dayatmaları karşısında ezilen Yusuf isimli bir gencin küçük bir kasabada yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Melih Selçuk, Başak Köklükaya, Rıza Akın ve Saadet Işıl Aksoy yer aldı. 

2011'de ise Adını Feriha Koydum isimli dizide Mehmet karakterini canlandırdı. Zengin oğlan fakir kız ilişkisi üzerine kurulan dizi, bir üniversitede burslu olarak okuyan Feriha ile okulun popüler çocuklarından Emir'in yaşadığı aşkı anlatıyor. Çeşitli engellere rağmen birlikte olmaya çalışan Emir ve Feriha bu uğurda her şeyi göz alırlar. Dizinin başrollerinde ise Hazal Kaya, Çağatay Ulusoy, Vahide Perçin ve Metin Çekmez yer aldı. Daha sonra ise Pis Yedili isimli gençlik dizisinde Rüzgar karakterini canlandırdı. Dizi özel bir okulda okumak zorunda kalan 7 sıkı arkadaşın yeni okullarında yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kadir Doğulu, Hazal Şenel, Halil Babür, Ahmet Yıldırım gibi oyuncular yer aldı. 

Toprağa Uzanan Eller isimli filmde Ahmet karakterini canlandırdı. Film Adana'ya mevsimlik işçi olarak giden bir ailenin yaşadıklarını bir masal eşliğinde anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Melih Selçuk, Şerif Sezer, Nail Kırmızıgül, Ali Bilen ve Zeliha Bilen yer aldı. 2015'de ise Adana İşi isimli filmde Şimşek karakterini canlandırdı. Filmde aynı zamanda  Ömer Güney, Erkan Can ve Eda Tansever gibi başarılı oyuncular yer aldı.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler:

  • 2008- Süt
  • 2009- Kasaba
  • 2011-2012- Adını Feriha Koydum
  • 2012-2013- Pis Yedili
  • 2011- Toprağa Uzanan Eller
  • 2013- Aşk Ağlatır
  • 2015- Adana İşi

 

NeOldu.com / Özel Haber

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.