Melih Mahmutoğlu Kimdir

Melih Mahmutoğlu, 12 Mayıs 1990’da İstanbul’da dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı basketbol kulüplerinde ve Türkiye Basketbol Milli Takımı’nda şutör pozisyonunda görev alan basketbolcudur.
Melih Mahmutoğlu Kimdir

Melih Mahmutoğlu Biyografisi

Melih Mahmutoğlu’nun Kulüp Kariyeri

Melih Mahmutoğlu, basketbol kariyerine ailesinin de teşvikiyle başladı ve ilk olarak 2008 yılında Genç Boğaziçi takımında yer aldı. 2 sene boyunca burada forma şansı elde eden genç basketbolcu, 1999 yılında Efes Pilsen genç takımına davet edildi. Profesyonel kariyerine Efes'in pilot takım olan Türkiye Basketbol 2. Ligi takımı Pertevniyal'de 2006 yılından itibaren oynamaya başladı. İki sezon boyunca pilot takımda kendisini geliştirdi ve 2008 yılında Darüşşafaka’ya transfer oldu.

Melih, 2010'da ise Galatasaray takımı ile anlaşmaya vardı ve 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı. 2010-11 sezonunu maç başına 3,2 sayı ortalaması ile oynadı. Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra ilk olarak Antalya Büyükşehir Belediyespor ve Erdemir basketbol takımlarında forma giydi.

melih mahmutoğlu fenerbahçe

2013 yılına gelindiğine ise dikkatleri üzerine çekti ve Fenerbahçe Ülker ile sözleşme imzalayıp kendisini sarı lacivert renklere bağladı. 2 sezondur Fenerbahçe forması giyen Melih, bu süre içerisinde Türkiye Basketbol Milli Takımı’na çağrıldı.

Melih Mahmutoğlu’nun Milli Takım Kariyeri

Melih Mahmutoğlu, milli forma altında ilk olarak 2006 yılında Avrupa U-16 Şampiyonası’nda yer aldı. Ardından gelen yıllarda milli takım basamaklarını sırasıyla çıktı ve bu yükselme ile beraber şampiyonlarda da her geçen gün daha ileri seviyede yer aldı. Melih Mahmutoğlu, 2013 Akdeniz Oyunları turnuvasında ilk kez resmi bir turnuvada A Milli takım formasını giymekle beraber takımıyla altın madalya kazanma başarısı göstermiştir. 2015 yılında Avrupa Şampiyonası’nda milli takım ile saha da görev aldı.

Melih Mahmutoğlu’nun Başarıları

Türkiye

Akdeniz Oyunları: Altın Madalya 2013

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.