Melbourne'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Avustralya'nın en büyük merkezlerinden biri olan Melbourne tarihi ve turistik açıdan da önemli bir kenttir. Melbourne seyahatinde gezilecek görülecek tarihi ve turistik yerleri yazımızda bulabilirsiniz.
Melbourne'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ülkedeki Victoria Eyaleti'nin başkenti Melbourne 4.100.000'i aşan nüfusuyla Avustralya'nın Sidney'den sonra 2. büyük kentidir. Melbourne yaşam standartları bakımından yalnızca Avustralya'nın değil tüm dünyanın en uygun şehirlerinden biridir. Aynı zamanda kent ülkenin en büyük şirketlerine de ev sahipliği yaptığından Avustralya'nın en önemli bilim, sanayi, teknoloji ve iş merkezlerinden birine çevrilmiştir. 1835'te kurulan şehir 9.990 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. Melbourne aynı zamanda kültür ve sanat açısından da değerli bir merkez olup tarihi ve turistik yerleriyle de göz doldurmaktadır. Her yıl yüz binlerce tatilciyi ağırlayan Melbourne'nin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Büyük Okyanus Yolu

buyuk-okyanus-yolu-001.jpg

Avustralya'nın güneydoğu kıyısında Torquay ve Allansford Victoria kentleri arasında 243 km boyunca uzanan yoldur. 1919 ve 1932 ve I. Dünya Savaşı sırasında öldürülen askerlere adanan yol yine savaştan sağ olarak kurtulan askerler tarafından oluşturulmuştur. Dünyanın en büyük savaş anıtı olma özelliğini taşıyan Büyük Okyanus Yolu sarmal bir şekilde ilerlemekte birçok yere kolayca ulaşım sağlamaktadır. Yol ve çevresi Melbourne'nin en turistik yerleri arasındadır.


Kraliyet Botanik Bahçeleri

kraliyet-botanik-bahceleri.jpg

Melbourne merkezine 45 km mesafede Yarra Nehri'nin güney kıyısında bulunan Kraliyet Botanik Bahçeleri Avustralya'nın en ünlü botanik bahçelerinden biridir. 38 hektarlık alana yayılan botanik bahçede yaklaşık 10 bin bitki türü bulunmaktadır. Yerli ve egzotik bitkilerden oluşan bahçe 1846 yılında hizmete açılmış olup her yıl 1 milyon dolayında yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Yeşilin bütün tonlarına rastlayabileceğiniz Kraliyet Botanik Bahçeleri'ni muhakkak keşfedin.


Victoria Ulusal Galerisi

victoria-ulusal-galerisi.gif

1861 yılında açılan kurum yalnızca Melbourne'nin değil tüm Avustralya'nın en tarihi, en büyük ve en çok ziyaretçi çeken müzesi konumundadır. Kentin Southbank semtinde yer alan Victoria Ulusal Galerisi sanat müzesi olarak faaliyet göstermektedir. Yüzlerce heykel, tablo, resim ve portre çalışması içeren galeri her yıl yaklaşık 2 milyon civarında yerli ve yabancı turist çekmektedir. Sanatseverlerin Melborne seyahatinde es geçmemesi gereken yerlerdendir.


Shrine of Remembrance

shrine-of-remembrance.jpg

1927 ve 1934 yılları arasında oluşturulan yapı Avustralya'nın en büyük savaş anıtlarından biri olarak değerlidir. Ünlü mimarlar Phillip Hudson ve James Wardrop tarafından Klasik mimari tarzıyla oluşturulan anıt kentin Birdwood Caddesi üzerinde bulunmaktadır. I. Dünya Savaşı sırasında görev yapan tüm kadın ve erkekler için inşa edilen Shrine of Remembrance Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Parthenon adlı meşhur tarihi yapıya benzemektedir. Melbourne'nin simge yapılarından birine çevrilen bu savaş anıtını görmeden kentten ayrılmayın.


Yarra Vadisi

yarra-vadisi-003.jpg

Melbourne'de Yarra Nehri'ni çepe çevre saran bölgedir. Üst ve Alt Yarra olmak üzere iki bölümden oluşan vadi tarımsal üretim ve doğal güzellikleriyle ünlü bir bölgedir. Kentin en popüler gezi ve turizm alanlarından birine dönüşen bölge paraşüt meraklılarının ve balonla seyahate çıkanların en uğrak mekanlarından biridir.


Dandenong Ranges Ulusal Parkı

dandenong-ranges-ulusal-parki-003.jpg

Melbourne'nin Greater bölgesinde bulunan 87 bin dönümlük alanı kapsayan bir milli park alanıdır. 1987 yılında ulusal park olarak belirlenen bölge her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Ferntree Gully Milli Parkı, Sherbrooke Ormanı ve Doongalla Estate birleştirilmesi sonucu oluşturulan devasa milli parka 1997 yılında Olinda Devlet Ormanı, Mt. Evelyn ve Montrose Rezervi de resmen eklenmiştir. Doğaseverlerin Melbourne'deki uğrak noktalarından biri olan milli park mutlaka gezilmelidir.


Flinders Caddesi İstasyonu

flinders-caddesi-istasyonu-003.jpg

Melbourne'de Flinders ve Swanston Sokakları arasında bulunan tarihi bir istasyondur. Ünlü mimarlar James Fawcett ve H.P.C Ashworth'un ortak tasarımı olan istasyon 1905 ve 1910 yılları arasında inşa edilmiştir. Bu istasyon kentin hemen hemen her yerine demiryolu ile ulaşım hizmeti sunmaktadır. Her gün 100 binden fazla insanın ulaşımınıu sağlayan istasyon şaşalı görüntüsüyle tipik bir ortaçağ kalesini andırmaktadır.


Melbourne Müzesi

melbourne-muzesi.jpg

Kentte Carlton Gardens olarak bilinen bölgede bulunan doğal ve kültürel tarih müzesi olarak faaliyet gösteren bir kurumdur. Müze 7 anagalerisinin yanı sıra bir çocuk galerisi, ayrıca 3 adet geçici sergiler içermektedir. Kalıcı sergilerinde ülkede bulunan hayvan ve bitki popülasyonuna ait ögeler barındıran Melbourne Müzesi Mısır ve Çin'den gelen dönemlik mumya ve dinozor koleksiyonlarına da ev sahipliği yapmaktadır.


Aziz Paul Katedrali

aziz-paul-katedrali-004.jpg

1852 ve 1885 yılları arasında inşa edilen Aziz Paul Katedrali Melbourne'de bulunan bir Anglikan kilisesidir. William Butterfield tarafından tasarlanan manevi yapı, Gotik mimari tarzıyla oluşturulmuştur. 96 metre yüksekliğe sahip olan katedral aynı zamanda kentin başpiskoposluk merkezi durumundadır. Melbourne'nin dini sembolü haline gelen Aziz Paul Katedrali halkın ve turistlerin en fazla önemsediği tapınaklardan biridir.

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.