Geleneksel Tatların Buluştuğu 10 Meksika Sokak Yemeği

Tatil beldeleri, yer altı kaynakları ve mutfak lezzetleriyle meşhur Meksika'nın sokak yemeklerini biliyor musunuz? Acı tatlı ilginç yemekleriyle Meksika mutfağını araştırdık. Meksika'ya gittiğinizde sıklıkla karşılaşacağını 10 sokak yemeği..
Geleneksel Tatların Buluştuğu 10 Meksika Sokak Yemeği

Yüzyıllardır Süregelen Lezzet; Meksika'ya Özgü 10 Sokak Yemeği

Meksika; festivalleri, boğa güreşleri, spor aktiviteleri, kültürel etkinlikleri ve bol acılı mutfak lezzetleriyle turistlerin gözde ülkeleri arasında yer almaktadır. Türk mutfağına yakın lezzetleri de içerisinde barındıran Meksika mutfağı, birbirinden farklı tatlarıyla sokakların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Meksika sokaklarında sıklıkla karşılaşacağınız ve muhakkak denemeniz gereken sokak lezzetlerini sıraladık. Geleneksel Meksika mutfağına özgü 10 sokak yemeği sizlerle!


1. Taco

meksika-sokak-yemekleri.jpg

Geleneksel Meksika mutfağının olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alan Taco, yüzyıllardır süre gelen bir geleneksel lezzet haline dönüşmüştür. Meksika sokaklarında sıklıkla rastlayacağınız bu eşsiz lezzetin yapımında tortilla, et, peynir ve farklı sebze çeşitleri kullanılmaktadır. İsteğe göre yanında farklı garnitürlerle de servis edilen Taco, Meksika sokaklarında muhakkak tüketmeniz gereken bir lezzet olduğunu unutmayınız.


2. Gordita

meksika-sokak-yemekleri-001.jpg

Meksika usulü hamur işi olarak da bilinen gordita, et ve sebzelerle doldurulmuş hamur porsiyonlarıdır. Ülkemizde ki tombik ekmeklere benzetilen gordita, genellikle içerisinde yer alan dana ya da domuz etinin harmanlanmasıyla elde edilen sebze çeşnisiyle beraber ikram edilmektedir. Eğer hamur işi seviyorsanız bu eşsiz Meksika sokak yemeğini denemeyi unutmayınız!


3. Sope

meksika-sokak-yemekleri-002.jpg

Picadita olarak da bilinen sope, Meksika'ya özgü sokak yemekleri arasında yer almaktadır. Özellikle orta ve güney kesimlerde yaygın olarak tüketilen bu yemek, sebze ve etin harmanlanmasıyla yapılan bir antojitodur. Meksika'ya özgü soslarla lezzetlendirilen sope, tortilla benzeri yuvarlak halkaların üzerine yerleştirilmiş et ve sebze çeşnisiyle servis edilmektedir. Hemen her sokak köşesinde sıklıkla karşılaşacağınız bu Meksika yemeği, fasulye, peynir ve seçtiğiniz soslarla birlikte servis edilmektedir.


4. Tlayuda

meksika-sokak-yemekleri-003.jpg

Tlayuda, Meksika'nın güneyinde bulunan Oaxaca eyaletine özgü bir sokak yemeğidir. Geleneksel tatlarla hazırlanan yemeğin içerisinde avakado, et, marul, lahana, kızartılmış fasulye, asiento ve Oaxaca peyniri bulunmaktadır. Büyük bir emekle hazırlanan tlayuda, profesyonel Meksika ahçıları tarafından sokaklarda hem yerli hem yabancı turistlere servis edilmektedir. Meksika şehir merkezinde de sıklıkla rastlayacağınız tlayuda yemeğini Oaxaca eyaletinde yemenizi öneriyoruz.


5. Tamale

meksika-sokak-yemekleri-004.jpg

Tamale, sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar sıklıkla tüketilen Meksika'ya özgü sokak yemekleri arasında yer almaktadır. Meksika sokaklarında sıklıkla rastlayacağınız bu popüler tatlı, mısır kabuğu veya muz yaprağına sarılmış bir tür mısır hamuru tatlısıdır. İsteğe göre domates, soğan ve tavukla doldurularak da servis edilen tamale, ister tatlı ister tuzlu olarak tüketebileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. 


6. Quesadilla

meksika-sokak-yemekleri-006.jpg

Peynir severler için harika bir yemek çeşiti olan Quesadilla, genellikle eritilmiş peynirle bir araya gelen mısır veya buğday ekmeğinden yapılmaktadır. Mozzarella ya da Oaxaca peyniriyle yapılan bu eşsiz lezzet, fasulye ezmesi, mantar ve salsa sosuyla bir araya gelmesiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakmaktadır. Meksika mutfağının kökeni olarak kabul edilen Quesadilla, tortillanın içerisine yerleştirilmiş peynir ve farklı dolgu malzemeleriyle servis edilmektedir.


7. Torta: Meksika Sandviçi

meksika-sokak-yemekleri-007.jpg

Torta, süper baharatlı Meksika yemekleri arasında yer alan bir çeşit sandviç türüdür. İçerisinde kızartılmış et, taze dilimlenmiş beyaz soğan ve turp bulunan bu eşsiz sandviçi denemek istiyorsanız muhakkak Osvaldo'yu tercih etmelisiniz. 


8. Tostada

meksika-sokak-yemekleri-008.jpg

Tacoyla sıklıkla karıştırılan tostada, içi dolgulu yumuşak bir tortilla ekmeği yerine kızartılmış ve daha sonrasında çeşitli soslarla doldurulmuş bir tortilladan yapılmaktadır. Meksika sokaklarında ve restorantlarında sıklıkla rastlanan tostada, hemen her et çeşidi, deniz ürünü ve peynirle kombinasyon edilebilmektedir. Tamamen damak lezzetinize uygun olarak hazırlanan bu eşsiz Meksika yemeğine salsa ekletmeyi unutmayın!


9. Chayote

meksika-sokak-yemekleri-009.jpg

Mirliton kabağı olarak da bilinen chayote, Meksika'da sıklıkla rastlanan en sıra dışı yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Aslında bir çeşit dikenli kabak olan chayote, Meksikalı sokak satıcıları tarafından haşlanarak satışa sunulmaktadır. Doyurucu aperatifler arasında yer alan chayote, içi doldurulmuş krem ve mayonez eşliğinde bolca limonla servis edilmektedir. Bazı Meksika restoranları chayotenin içerisini et ve sebzeyle doldurarak fırına vermektedir.


10. Tostilocos

meksika-sokak-yemekleri-010.jpg

Meksika sokaklarının olmazsa olmaz atıştırmalıkları arasında yer alan tostilocos, tortilla cipslerinden oluşan popüler bir Meksika yemeğidir. Hemen her köşe başında sıklıkla rastlayacağınız bu ilginç Meksika lezzetinin içerisinde biber tozu, Japon yer fıstığı, tortilla cipsi, tuz, limon, salatalık, jicama ve Valentina acı sosu yer almaktadır.  

Önerilen İçerik; Tayland Mutfağına Özgü 10 Sokak Yemeği

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum