Mehmet Zeybek Kimdir? & Hakkında Bilgi

1 Ocak 1954 yılında Afyonkarahisar da dünyaya gelen Mehmet Zeybek uzun yıllar Adalet ve Kalkınma Partisine hizmetlerde bulunmuştur. Mehmet Zeybek hakkında ayrıntılı bilgi için içeriğimize göz atabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.
Mehmet Zeybek Kimdir? & Hakkında Bilgi

Mehmet Zeybek Biyografisi

Mehmet Zeybek, 01.01.1954 tarihinde Afyonkarahisar ilinde dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren iş hayatının içerisinde olan Mehmet Zeybek, iş hayatının yanı sıra siyasi hayatta da aktif şekilde görev aldı. Doğduğu kasaba ve ilçede eğitim hayatını sürdüren Mehmet Zeybek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mehmet Zeybek Biyografisi


Mehmet Zeybek Eğitim Hayatı

Mehmet Zeybek, doğduğu yer olan Afyon ilinde eğitim hayatının büyük bir kısmını devam ettirmiştir. İlkokul eğitimini Merkez Çayırbağ Kasabasında bitiren Zeybek ardından 1967 yılında Afyon İmam Hatip Lisesine giriş yaparak buradan da 1973 ile 1974 öğretim yılında mezun olarak lise tahsiline başlamıştır. Üniversiteye girişte meslek liselerinin o dönemler bir problem haline dönüşmesinden dolayı 1975 yılında lise eğitiminde fark derslerini vererek, Afyon Lisesinden mezun oldu. 1976 yılında ise şehir değiştirerek, Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini kazandı ve lisans eğitimden 1981 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin hemen ardından vatani görevini de yerine getiren Mehmet Zeybek, Gölcük Deniz Kuvvetlerinde yedek subay olarak askerliğini yaptı.

Mehmet Zeybek Eğitim Hayatı


Mehmet Zeybek İş Hayatı

Mehmet Zeybek oldukça küçük yaşlarda iş hayatına atılmıştır. Özellikle lise çağlarından itibaren inşaat işleriyle uğraşmıştır. Mezuniyetinden sonra ise kendisine ait olan inşaat şirketinde Yap-Sat işleriyle uğraşmıştır. Lise yıllarından sonra MTTB üyesi olarak da görev almıştır.

Mehmet Zeybek İş Hayatı


Mehmet Zeybek Siyasi Hayatı

Mehmet Zeybek, siyasi hayatına ilk olarak Refah Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi olarak başlamıştır. Bu görevden sonra Fazilet Partisinde Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliğine gelen Zeybek ardından da 1999 yerel seçimlerinde İl Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Ak Parti teşkilatı içerisinde olan Zeybek ayrıca AKP İl Kurucu Üyeliği ve Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu gibi görevlerde de bulundu. 2009 tarihinde ise yapılan İl Kongresinde İl Başkanı olarak seçildi.

Mehmet Zeybek Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.