Mehmet Uslu Kimdir

Mehmet Uslu, 25 Şubat 1988’de Kocaeli’nin İzmit ilçesinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde sol bek pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Mehmet Uslu Kimdir

Mehmet Uslu Biyografisi

Mehmet Uslu’nun Kulüp Kariyeri

Mehmet Uslu, futbol kariyerine ilk olarak 1999 yılında Sapanca Gençlikspor’da başladı ve 2 sene boyunca burada forma terletti. 2001 yılında şehrin önemli takımı olan Sakaryaspor’un dikkatini çekti ve daha sonra alt yapısına transfer oldu. Genç takımlarda 5 sene oynadı ve 2006 yılında as takıma yükseltilerek profesyonel kariyerine başladı.

2 sezon boyunca as takımda 23 maça çıkıp 1 gol atan Mehmet Uslu, 2008 yılında dönemin takımlarından Hacettepespor ile anlaştı. Bir dönemde sadece 2 maça çıktığı takımı ile istenileni veremedi ve aynı yıl içerisinde Kartalspor’a kiralık gönderildi. Sezon sonunda ise performansı Kartal teknik ekibi tarafından beğenildi ve bonservisi ile beraber transfer edildi. 4 sezon Kartalspor’da mücadele veren Mehmet Uslu, toplamda 123 maça çıktı ve 14 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

mehmet uslu konyaspor

2013 yılında Konyaspor ile görüşmelere başlayan futbolcu, bonservissiz şekilde transfer oldu ve 2013-2014 sezonunda Süper Lig’de ilk maçına çıktı. Sezon boyunca 20 maça çıkan Mehmet Uslu, ikinci sezonunda performansını arttırarak 34 maçta sahne aldı. Mehmet Uslu, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Konyaspor’da devam etmektedir.

Mehmet Uslu’nun Milli Takım Kariyeri

Mehmet Uslu, milli formayı kariyerinde ilk kez 2003 yılında Türkiye U-16 kadrosunda giydi. Ardından gelen yıllarda ise sırasıyla 4 kez Türkiye U-17, 2 kez de Türkiye U-19 forması olmak üzere toplam 20 kez sahada yer aldı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.