Mehmet Uğur Dilipak Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili olan Mehmet Uğur Dilipak, 1972 yılında Kahramanmaraş’ta doğmuştur.
Mehmet Uğur Dilipak Kimdir

Mehmet Uğur Dilipak Biyografisi

Mehmet Uğur Dilipak’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1997 yılında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi esnasında, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Milli Gençlik Vakfı Öğrenci Başkanlığı yaptı. 1994-1996 yılları arasında MGV Vakfı Üniversite birimine bağlı olarak Avcılar Necip Fazıl yurdunun Kurucu Müdürlüğünü yaptı. 1997-2006 yılları arasında İGDAŞ (İstanbul doğalgaz dağıtım A.Ş) de mühendis olarak çalıştı. Farklı doğalgaz şirketlerinde genel müdürlük görevlerinde bulundu. 2008-2010 yılları arasında İHH Kahramanmaraş temsilciliği denetleme kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

 

Mehmet Uğur Dilipak’ın Siyasi Hayatı

2009-2011 yılları arasında AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatında İl Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 24. Dönem Milletvekilliği seçim sürecinde AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatında İl Başkan yardımcılığı görevine Seçim İşleri Başkanı Olarak devam etti. Ak parti İl Teşkilatında İl Başkan yardımcılığı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak farklı görevlerde yer aldı.

KAMDER (Kahramanmaraşlılar Derneği) kurucular kurulunda yer aldı. Daha sonra derneğin ismi MARAŞDER olarak değiştirildi.

Mehmet Uğur Dilipak, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Dilipak, evli ve dört çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.