Mehmet Uçum Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Kars Milletvekili olan Mehmet Uçum, 1965 yılında Kars’da doğmuştur.
Mehmet Uçum Kimdir

Mehmet Uçum’un Eğitim ve Çalışma Hayatı

1986 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra Avukatlık mesleğine başlayan Uçum,  Yirmi yedi yıldır İstanbul’da serbest avukat olarak çalışmaktadır. Basın Hukuku, Ceza Hukuku, Tazminat Hukuku, İdare Hukuku, Fikri Haklar ve Politik Anayasa Hukuku alanında çalışmalar yürütmüştür. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümünde yüksek lisans yapmıştır. “Türkiye İş Hukukunda Arabuluculuk” konulu yüksek lisans tezi kitap olarak yayınlanmıştır.  Aynı yerde doktora çalışması yapmıştır. İş hukuku alanında yayınlanmış kitapları ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. On üç yıldır yayın hayatında olan Legal İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku isimli hakemli Derginin başlangıçtan itibaren Yayın Yönetmenidir.

İstanbul Barosu bünyesinde 1995 yılında kurulan Çalışma Hukuku Komisyonu’nun kuruluşunda görev almış, sekiz yıl komisyon bünyesinde çalışmış ve 1998–2002 döneminde başkanlığını yürütmüştür. İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi’nin kurucu üyeliğini bir dönem sözcülüğünü yapmış, İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezinde çalışmıştır. Ayrıca, Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları faaliyetinde TMK Mağduru çocuklara ilişkin sorunun özellikle hukuki alanında çalışmalar yürütmüş konuyla ilgili yasanın çıkması sürecinde çalışmıştır. Demokratik Açılıma Yurttaş Katkısı Platformunu kurmuş ve sözcülüğünü yapmıştır. Kuruculuğunda görev aldığı Anayasa Çalışma Grubunun üyesi olarak Türkiye’nin yeni anayasa yapım sürecinde Yeni Anayasa Platformu bünyesinde çalışmış ve platformun sözcülüğünü yapmıştır.

 25. Dönem Genel Seçimlerinde ise Adalet ve Kalkınma Partisi Kars Milletvekili olarak meclise giren Mehmet Uçum, 26. Dönem seçimlerine aday olarak gösterilmedi. Bunun ardından Uçum 10 Aralık 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına getirildi. Bu görevini halen sürdürmektedir.

Uçum, evli ve bir çocuk babasıdır.  

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.