Mehmet Türker Kimdir

Türk asıllı Bulgar gazeteci ve yazar Mehmet Türker, 1950 yılında Kırcaali’de doğdu.
Mehmet Türker Kimdir

Mehmet Türker’in Biyografisi

Mehmet Türker, klasik eğitimini tamamladıktan sonra lisans eğitimini almak için Sofya Üniversitesi'nin Batı Dilleri Fakültesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne kayıt yaptırdı. Başarılı bir eğitim hayatının sonunda buradan mezun oldu.

Üniversiteyi bitirdikten sonra doğduğu şehrin birçok okulunda öğretmenlik görevini yerine getirdi.

Öğretmen olduğu yıllar içerisinde Mehmet Halilov adıyla birçok gazete ve dergide Türkçe ve Bulgarca haber, röportaj ve hikâyeleri yayınlandı.

 

Tutukluluk ve Sürgün Yılları

Bulgaristan’da yaşadığı dönemde hükümetin asimilasyon politikasını desteklemediği için öğretmenlik yaparken tutuklandı. 485 gün Belene Kampı'nda tutuldu. Bu sürenin sonunda tutuklu olduğu kamptan çıkartıldı ve Köstendil ilinin Dragoviştitsa köyüne sürgüne gönderildi. Sürgün hayatını 16 ay boyunca yaşadı.

Sıkıntılı hayatı bitmeyen Mehmet Türker, 1989 yılında Viyana’ya gönderildi. Sonrasında ise ailesi ile birlikte karar alıp Türkiye’de yaşama kararı aldı.

 

Türkiye’deki Gazetecilik Yılları

Türkiye’de İstanbul’a yerleştikten sonra ilk iş olarak Türkiye Gazetesi’nde yazarlığa başladı ve 10 yıla yakın bir süre Türkiye Gazetesi’nde çalıştı. Muhabirliğinin yanı sıra televizyon ekranlarında da yer alan Türker, Kanal 7'de Ekovizyon programı için hizmet verdi.

Mehmet Türker, 2016 yılı kariyerine Sözcü Gazetesi’nde devam etti. "Yazık Ettiler  Güzelim ülkeye" adlı eseri bulunan Mehmet Türker, 28 Ocak 2017'de uzun süre tedavi gördüğü akciğer kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti.

 

Özel Hayatı

Mehmet Türker, iki çocuk sahibidir.

 

Neoldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.