Mehmet Sayım Tekelioğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

22 Ekim 1950 Yılında Kayseri de dünyaya gelen Mehmet Sayım Tekelioğlu, Türk Siyasetçi olarak tanınmaktadır. Mehmet Sayım Tekeliğolu hakkında ayrıntılı bilgiyi içeriğimizde bulabilirsiniz.
Mehmet Sayım Tekelioğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

Mehmet Sayım Tekelioğlu Biyografisi

Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi olan Mehmet Sayım Tekelioğlu, 22 Ekim 1950 yılında Kayseri'de doğdu. Annesinin adı Hamdiye, babasının adı Ali olan Mehmet Sayım Tekelioğlu, askerliğini Nisan 1982 ile Temmuz 1983 yılları arasında Eskişehir Hava İkmal ve Bakım Merkezi'nde Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü'nde mühendis olarak yaptı. Mehmet Sayın Tekelioğlu evli ve üç çocuk babasıdır.

mehmet sayım tekelioğlu


Mehmet Sayım Tekelioğlu'nun Eğitim Hayatı

Mehmet Sayım Tekelioğlu üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesi'nde şimdiki adıyla Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi (daha önce Makina Fakültesi'ne bağlıydı) Uçak Mühendisliği bölümünde okudu. Yüksek lisansını Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde tamamlayan Mehmet Sayım Tekelioğlu, doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nden doçentlik unvanını alarak akademisyenlik mesleğine atıldı.


Mehmet Sayım Tekelioğlu'nun İş Hayatı

Mehmet Sayım Tekelioğlu doçentlik unvanını aldıktan sonra ilk olarak 1990 yılında İngiltere'de Southampton Üniversitesi'nde misafir öğretim Üyesi oldu ve orada birçok araştırmalarda bulundu. Daha sonra 1993 senesinde Celal Bayar Üniversitesi'nde profesörlük yapmaya başladı. 1994 yılında Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nin Kurucu Dekanlığını yaptı. 1997 yılında tekrar Celal Bayar Üniversitesine dönüş yaptı.


Mehmet Sayım Tekelioğlu'nun Siyasi Hayatı

Daha önce belirtildiği üzere Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği yapan Mehmet Sayım Tekelioğlu 22. ve 23. dönemler de İzmir Milletvekilliği yaptı. Ayrıca Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği'nde bulunan ve 24. dönemde Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenen Mehmet Sayım Tekelioğlu, Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamblesi ile Batı Avrupa Birliği (Batı Avrupa Birliği Parlamentolar arası Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamblesi) Türk Delegasyonu Üyeliği de yaptı. Mehmet Sayım Tekelioğlu, şu anda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde çalışıyor.

Önerilen İçerik;

Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.