Mehmet Özlek Kimdir? & Hakkında Bilgi

1939 senesinde Suruç'ta doğdu. Ak Parti teşkilatı içerisinde yer alan siyasetçi pek çok sivil toplum kuruluşunda faaliyet göstermektedir. İşte Mehmet Özlek'in biyografisi!
Mehmet Özlek Kimdir? & Hakkında Bilgi

Mehmet Özlek Biyografisi

1939 senesinde Suruç'ta dünyaya gelen Mehmet Özlek, ilkokul ve ortaokul öğrenimini burada tamamlamıştır. Lise ve üniversiteden de mezun olduktan sonra pek çok sivil toplum kuruluşunda faaliyet gösteren Özlek, Ak Parti teşkilatı içerisinde yer almaktadır. Yasama faaliyetleri konusunda aktif bir rol oynayan siyasetçi pek çok yasa tasarısını meclise sunarak kabul ettirmiştir.

mehmet-ozlek-biyografisi.jpg


Mehmet Özlek'in Üye Olduğu Dernekler

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı ve Ankara Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı olarak görevlerini ifa etmiş olan Mehmet Özlek, sosyal yaşamında pek çok derneğe başkanlık etmiştir. Ak Parti 22. Dönem Milletvekili olarak o dönemde yasa tasarıları ile mecliste adından söz ettiren Özlek, Şanlıurfa milletvekilliği yapmıştır. Mehmet Özlek Ak Parti kurucu üyelerinden bir tanesi olarak bilinmektedir.


Mehmet Özlek'in Yasama Faaliyetleri

22. Dönem Milletvekilliği yaptığı dönem boyunca pek çok yasama faaliyetini yürüten Mehmet Özlek, Tarım Satış Kooperatif ve Birlikleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi vb. pek çok yasa tasarısını kabul ettirmiştir.


Mehmet Özlek'in Sosyal Yaşamı

Sosyal yaşamında genel başkanlığını yaptığı dernekler ile meşgul olan evli ve 10 çocuk babası Mehmet Özlek, Ak Parti içerisinde de aktif bir rol üstlenmiştir. Mehmet Özlek tarafından çıkartılmış, meclise sunulmuş ve şu an yasa içerisinde yer alan pek çok madde bulunur. Anayasa içerisinde yer alan maddelerin öncüsü olarak bilinir. Ak Parti teşkilatı içerisinde uzun yıllar görev alan Özlek, sosyal yaşamını ailesi ile birlikte ve dernek çalışmaları ile beraber geçirmektedir. 

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.