Mehmet Kocatepe Kimdir? & Hakkında Bilgi

1 Ocak 1966 yılında Artin'in Yusufeli ilçesinde doğan Mehmet Kocatepe, Artvin Belediye Başkan Adayı olarak isminin anılmasının ardından içeriğimizde Mehmet Kocatepe'nin hayatını ve biyografisini ele aldık işte ayrıntılarıyla Mehmet Kocatepe.
Mehmet Kocatepe Kimdir? & Hakkında Bilgi

Mehmet Kocatepe Biyografisi

1966 yılının ilk ayının ilk gününde Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Altıparmak köyünde doğmuştur. Şu anda da Artvin Belediye Başkanlığı yapmasına rağmen yerel seçimlerde Ak Parti tarafından tekrar aday olarak gösterilmiştir.

Mehmet Kocatepe Biyografisi


Mehmet Kocatepe'nin Ailesi

Mehmet Kocatepe, Artvinli geniş bir aileden gelirken aynı zamanda evlendikten sonra kendi ailesini de geniş tutmak için 3 çocuk sahibi olmuştur. Mehmet Kocatepe'nin babası ve dedeleri esnaftır ancak kendisi esnaflık yapmak istemediğini okuyup öğretmen olacağını küçüklüğünden beri herkese söylemiştir.

Mehmet Kocatepe'nin Ailesi


Mehmet Kocatepe Eğitim Bilgileri

Mehmet Kocatepe, Artvin ilinde dünyaya geldikten sonra ilkokulu Yusufeli ilçesine bağlı Altıparmak köyünde okumuştur. Orta öğrenimini görmek için Bursa iline taşınan Mehmet Kocatepe, liseyi de Bursa Süleyman Çelebi Lisesinde tamamlamıştır. Bu süreçte ek dil öğrenmek isteyen Mehmet Kocatepe İngilizce dilini kendi çabalarıyla ana dili gibi öğrenmiştir. Lisans hayatını Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamlamıştır. Bu süreçte de 3. dil olarak Arapçayı öğrenmiştir. Lisans hayatından sonra Yüksek Lisans yapmak isteyen Mehmet Kocatepe yine Bursa Uludağ Üniversitesinde ancak bu sefer Sosyal Bilimler Enstitüsü Halk Eğitimi bölümü üzerine yüksek lisans yapmıştır ve bilim uzmanı unvanını bu sayede elde etmiştir.

Mehmet Kocatepe Eğitim Bilgileri


Mehmet Kocatepe İş Hayatı ve Siyasete Girişi

Mehmet Kocatepe yüksek lisansını tamamladıktan sonra babasına yardım etmek için gıda ve tekstil sektöründe tam 10 yıl boyunca ticaret ve esnaflık yapmıştır. 1992 yılında öğretmenliğe başlamış ancak 1995 yılının sonunda öğretmenliği bırakmıştır. Çünkü asıl isteği meclise girerek halka hizmet etmektir. 1996 ve 2003 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisinde hizmet vermeye başladığında siyasete gireceği iyice belli olmuştur. 2014 yılının 30 Mart yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi olarak Artvin iline Belediye Başkanlığı aday adaylığına başvurmuştur ve seçimi kazandıktan sonra Artvin Belediye Başkanı olmuştur.

Mehmet Kocatepe İş Hayatı ve Siyasete Girişi

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.