Mehmet Kasım Gülpınar Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa Milletvekili olan Mehmet Kasım Gülpınar, 1969 yılında Şanlıurfa Siverek'te doğmuştur. Babasının adı Eyyüp Cenap,annesinin adı Asuman'dır.
Mehmet Kasım Gülpınar Kimdir

Mehmet Kasım Gülpınar’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdikten sonra öğretmen olarak iş hayatına başlayan Gülpınar,  daha sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak çalıştı. Özel bir tv kanalında Diplomasi Muhabirliği yaptı.

Mehmet Kasım Gülpınar’ın Siyasi Hayatı

Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu. 24. Dönem Milletvekilliği esnasında, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Üyeliği, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye Delegasyonu Üyeliği ve  Dışişleri Komisyonu Üyeliği  görevlerinde bulundu.

Mehmet Kasım Gülpınar, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa Milletvekili olarak yeniden meclise girmiştir.

Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum