Mehmet İlker Çitil Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili olan Mehmet İlker Çitil, 1969 yılında Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesinde doğmuştur.
Mehmet İlker Çitil Kimdir

Mehmet İlker Çitil’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

1992 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra mecburi hizmetini 1993 yılında Tokat ilinde yaparak 1994 yılında Kahramanmaraş Ortaseki Sağlık Ocağında göreve başladı. Başhekim Yardımcılığı, İl Sağlık Müdür Yardımcılığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık Müşavirliği  gibi farklı görevlerde bulundu. 2007 yılında ildeki Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içerisinde kurulan Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneğinin kurucu üyesi oldu.

2008-2010 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi Kamu Yönetimi bölümünde başladığı yüksek lisans öğrenimini tamamladı.
      
Mehmet İlker Çitil, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Çitil, evli ve 3 Çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.