Fatih Çıtlak Kimdir? Mehmet Fatih Çıtlak Kaç Yaşında ve Nereli?

Çoğu zaman Ramazan aylarında yapılan programlarda gördüğümüz Fatih Çıtlak, merak edilen isimler arasında yer alıyor. İşte Fatih Çıtlak Kimdir? Mehmet Fatih Çıtlak Kaç Yaşında ve Nereli?
Fatih Çıtlak Kimdir? Mehmet Fatih Çıtlak Kaç Yaşında ve Nereli?

Çıktığı programlarla, yazılarıyla ve kitaplarıyla tanınmayı başaran Fatih Çıtlak’ın biyografisi sizlerle. Bu yazımızda sizler için Fatih Çıtlak hakkında bilinmeyenleri yazdık. İşte Mehmet Fatih Çıtlak Kimdir? Fatih Çıtlak Kaç Yaşında ve Nereli? gibi soruların yanıtı.


Fatih Çıtlak Kimdir?

Fatih Çıtlak Kimdir

1967 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelen Fatih Çıtlak, liseyi doğduğu semtte yer alan Fatih İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Daha sonra İstanbul Marmara Üniversitesine giderek Arapça ve İslami ilimler bölümünden mezun oldu.

Dini konularda birçok program düzenleyen Fatih Çıtlak, Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yaptığı sohbetler şimdiye kadar düzenlenen en uzun ve katılımı yüksek faaliyetlerden birisi olmuştur. Türkiye ve birkaç ülkede düzenlenen organizasyonlara semazen olarak katılmıştır. Aynı zamanda Fatih Çıtlak, İstanbul Bilim Sanat Eğitim ve Kültür Derneği kurucuları arasında yer almaktadır.

Kendisinin kurmuş olduğu Keşkül dergisinde Mehmet Fatih adında yazılar yazarak insanlarla paylaşmıştır. Yaptığı programlarla sayısız ödül kazanan Fatih Çıtlak, günümüzde hala sevilerek izlenip ve dinlenen sayılı kişilerdendir. Ünlü yazar Fatih Çıtlak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın eşi Reyyan Uzuner’in aynı zamanda dayısıdır.


Fatih Çıtlak Kaç Yaşında?

Fatih Çıtlak Kaç Yaşında

İstanbul Fatih’de dünyaya gelen Fatih Çıtlak, 54 yaşındadır. Eşi ve 4 çocuğu bulunan Metmet Fatih Çıtlak, ilk olarak TRT kanalında Gece Kahvesi isminde ramazan programına çıktı. Ardından 2 sene boyunca ATV’de sahur programları düzenledi. Kanal D’de yayınlanan Ramazan ayı programında izleyicilerden gelen soruları cevaplandırırken ayrıca ayetler, ilahiler ve dualar söylemektedir.


Fatih Çıtlak Kitapları

Fatih Çıtlak Kitapları

  • Kırk Mektup (2010)
  • Huzur Defteri 2: Tasavvuf Sohbetlerinde Kayda Alınan Notlar (2012)
  • 18 Beyit Dinle (2012)
  • Nur kandili: Velî Gönenli Mehmed Efendi (2013)
  • Ben dervişim diyene: Mürşid-i dervîşân ve Terbiyenâmeden (2015)
  • Rüyalar Alemi (2016)
  • Huzur Defteri II: Mürşid Sohbetlerinden Bir Demet (2017)
  • Mesnevi Serhi: Padisah Cariye Kissasi (2020)
  • Aşkın Bir Noktası (2020)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.