Mehmet Beyazıt Denizolgun Kimdir? & Hakkında Bilgi

1954 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesinden mezun oldu. Bu içeriğimizde Mehmet Beyazıt Denizolgun hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Mehmet Beyazıt Denizolgun Kimdir? & Hakkında Bilgi

Mehmet Beyazıt Denizolgun Biyografisi

Adalet ve Kalkınma Partisinin asıl kurucusu Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında kurucu üyelerden biri olarak bulunan ve 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinin kurulmasına emek gösteren Mehmet Beyazıt Denizolgun İstanbul milletvekilidir.

mehmet-beyazit-denizolgun-biyografisi.jpg


Mehmet Beyazıt Denizolgun Kimdir? Nerelidir?

Mehmet Beyazıt Denizolgun anne ve baba tarafı doğu illerinde dünyaya gelmiştir. Ancak kendisi 1954 yılının onuncu ayının yirmi beşinci gününde İstanbul ilinde dünyaya gözlerini açmıştır. Annesinin adı Feriha Ferhan Denizolgun, babasının adı ise S. Hüseyin Kamil Denizolgun olarak bilinmektedir.


Mehmet Beyazıt Denizolgun'un Ailevi Yaşantısı

1980'li yıllarda eşiyle dünya evine giren Mehmet Beyazıt Denizolgun halen daha evli bir adamdır. Aynı zamanda 2 çocuk babası olan Mehmet Beyazıt Denizolgun çocuklarını okutmak ve vatana hizmet veren bireyler yetiştirmek adına halen daha çok çalışmaya devam etmektedir.


Mehmet Beyazıt Denizolgun'un Siyasete Atılış Hikayesi

Mehmet Beyazıt Denizolgun İstanbul ilinde dünyaya gelmiş olmasının şansıyla da İstanbul'un en iyi okullarında eğitim görmüştür. Lisans hayatını da İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesinde tamamlamıştır. Sonrasında yüksek lisans yapmaya karar veren Mehmet Beyazıt Denizolgun, yine İstanbul Teknik Üniversitesini kazanmış ve yüksek inşaat mühendisi unvanını almaya hak kazanmıştır. Lisans ve yüksek lisans dönemlerinde derslerinin İngilizce olması nedeniyle İngilizce dilini çok iyi düzeyde konuşmaktadır. İkinci yabancı dil olarak da Arapça dilini öğrenmiş olan Mehmet Beyazıt Denizolgun her konuda kendini eğitmeyi ilke edinmiş ve benimsemiştir. Üniversiteden mezun olduktan sonra özel sektörde iş bulan, mühendisliğin getirmiş olduğu avantajları değerlendirerek yönetim kurulu başkanlığı olarak görev yapmaya başlamıştır. Bu süreçte mezun olduğu okulun mezunlar derneğinde üyelik yaparken tanıştığı ve edindiği çevre sayesinde 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucu üyesi olarak siyasete giriş yapmıştır.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum