Mehmet Ali Önel Kimdir

Televizyon sunucusu ve haberci Mehmet Ali Önel, Artvin’in Yusufeli ilçesinde dünyaya geldi.
Mehmet Ali Önel Kimdir

Mehmet Ali Önel Biyografisi

Mehmet Ali Önel, klasik eğitimini tamamladıktan sonra lisans eğitimini almak için İstanbul’a gitti ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra burada Yüksek Lisansını tamamladı ve bir dönem öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Uğur Dündar’ın asistanı olarak çalışan Önel, TRT’de yayınlanan ve yapımcılığını Uğur Dündar’ın üstlendiği “Hodri Meydan” adlı programında yardımcı olarak çalıştı.

mehmet ali önel sunucu

Bir dönem Türkiye’ni gündemine oturan ve yayınlandığı zaman her kesin konuştuğu program olan, Uğur Dündar’ın sunduğu ‘’ Arena ‘’nın çekirdek kadrosunda yer aldı. 1995 yılında kanal değiştirdi ve sonrasında Uğur Dündar tarafından Yapım Koordinatörlüğüne getirildi. 5 yıl boyunca bu alanda çalıştıktan sonra görevinden ayrıldı.

Mehmet Ali Önel, 2001 yılında Kanal 7'de “Deşifre” adlı haber programını hazırlayıp sunmaya başladı. Başarılı programının sonunda farklı kanallardan teklif aldı ve 2002 yılında Star TV’ye geçiş yaptı. Sonrasında ise ATV ve 2011 yılında A Habere geçti.

A Haber kanalında yayınlanan "Deşifre"  programının sunucusu Mehmet Ali Önel, 15 Mart 2017 tarihinde görevinden istifa etti.

Mehmet Ali Önel, evli ve üç çocuk sahibidir.

 

Mehmet Ali Önel’in Ödülleri

  • 1997 - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti- yılın gazetecisi
  • 1998 - İ.Ü İletişim Fakültesi öğrencilerinin oylarıyla yılın iletişimcisi seçildi.
  • 1999 - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti- yılın gazetecisi
  • 2005 - Magazin Gazetecileri Derneği 13. Altın Objektif ödülü
  • 2005 - Milliyet Gazetesinin Abdi İpekçi adına düzenlediği yılın gazetecilik ödülü
  • 2005 - Hürriyet Gazetesi Altın Kelebek ödülü

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.