Mehmet Ali Çelebi Kimdir? & Hakkında Bilgi

Mehmet Ali Çelebi, 1984 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Bu içeriğimizde Mehmet Ali Çelebi hakkında bilmeniz gereken gerçekleri bir araya getirdik.
Mehmet Ali Çelebi Kimdir? & Hakkında Bilgi

Mehmet Ali Çelebi Biyografisi

23 Temmuz 1984 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Mehmet Ali Çelebi'nin babası Muharrem Çelebi bankada veznedar, annesi Rukiye Çelebi ise gardiyandır. Annesinin görevinden dolayı Amasya'da ikamet ettiklerinden Amasya Atatürk İlkokulunda ilköğrenimini tamamladı. Orta öğrenimini ise Amasya Anadolu Lisesi Ortaokul Bölümünde tamamladı, okulunu birincilikle bitirdi. Başarılı bir öğrenci olan Çelebi, diğer okulları kazanma şansı olmasına rağmen ağabeyinin Askeri Lisede okumasından etkilenerek Maltepe askeri Lisesine gitti. 2003 yılında İzmir Maltepe Askeri Lisesini birincilikle bitirdi. Sonrasında girdiği Kara Harp Okulundan da dördüncü olarak mezun oldu ve diplomasını o dönem Genel Kurmay Başkanı olan Mehmet Yaşar Büyükanıt'ın elinden aldı. Teğmen rütbesiyle TSK'ya katılan Mehmet Ali Çelebi, bir yıl eğitim sonucunda helikopter pilotu oldu.

mehmet-ali-celebi-biyografisi.jpeg


Ergenekon Davası

18 Eylül 2008 tarihinde Ergenekon Davası dahilinde terör örgütüne üyelikten tutuklandı. 27 Eylül 2010 tarihine kadar tutukluluğu sürdü ve bu tarihte hakim karşısına çıkabildi. Kumpas davalarından dolayı tutukluğu devam etti, belgelerin sahte olduğunu ispatladıktan sonra 2011'de tahliye edildi fakat 2013 yılında tekrar ceza evine girdi yine sahtecilik olduğunu ispat edince serbest bırakıldı. Eşiyle Silivri duruşmalarında tanıştı, 2013 yılında ceza evindeyken nikah kıyıldı ve evlendi. 2014 yılında tahliye oldu ve serbest kaldı.

ergenekon-davasi.jpg


Teğmen Kitabı

Yaşadığı olayları "Teğmen" adını verdiği kitapla kaleme alan Çelebi'nin kitabı Genel Kurmay Başkanlığı tarafından soruşturma geçirdi. Katıldığı konferanslar ve söyleşiler için de uyarı aldı ve tahliye olmasına rağmen tekrar savaş helikopteri pilotluğu yapmasına izin verilmedi. Kendi isteği ile TSK'dan emekli olma kararı aldı ve emeklilik sonrasında siyasete adım attı.

tegmen-kitabi.jpg


Mehmet Ali Çelebi CHP Meclisinde

Almanca ve İngilizce bilen Çelebi, 16-17 Ocak 2016 tarihinde yapılan CHP 35. Olağan Kurultayında 378 oyla Parti Meclisine girmeyi başardı.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum