Mehmet Akyüz Kimdir

Mehmet Akyüz, 2 Ocak 1986’da Sakarya’nın Adapazarı kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türk Milli Takımı’nda santrafor pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Mehmet Akyüz Kimdir

Mehmet Akyüz Biyografisi

Mehmet Akyüz’ün Kulüp Kariyeri

Mehmet Akyüz, futbol kariyeri 2000 yılında ilk olarak Sakaryaspor’un alt yapısında başladı. 2004-2005 yılında Sakaryaspor A2 takımında oynadı. 2005-2006 sezonunda A takımına yükselip profesyonel kariyerine başladı ancak sezonun son maçında sadece bir maçta forma giydi. Kendisini geliştirmesi için sezon sonunda Fethiyespor’a kiralandı. Burada 12 maçta forma giydikten sonra sırasıyla 2007 yılında Bozüyükspor’da 2008 yılında da Gençlerbirliği’nde oynadı ve bu takımda 2 sezonda 9 maçta forma giyebildi. Bu takımda oynadı süre içerisinde Sakaryaspor, Şanlıurfaspor ve Hacettespor’da kiralık olarak oynadı. 2010-2011 sezonu öncesinde TKİ Tavşanlı Linyitspor’a transfer oldu. Burada kariyerinin en iyi performansını sergileyerek 31 maçta 14 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Burada oynadığı etkili futbol ile Süper Lig’in güçlü ekibi Beşiktaş’ın dikkatini çekti ve 2011 yılında 400 Bin Euro’ya transfer oldu. İstediğini Beşiktaş’ta bulamayan Mehmet, burada sadece 6 maçta forma giyerek hayal kırıklığı yaşadı.

mehmet akyüz akhisar belediyespor

Bir sonraki sezonda da aynı durumda kalan Mehmet, istenileni veremediği gerekçesiyle Akhisar Belediyespor’a transfer oldu. 2 sezon forma giydiği takımda 60 maça çıkıp 12 gol attı. 2015 yılının yaz transfer döneminde ise Çaykur Rizespor’a transfer olarak 2015-2016 sezonu kariyerine burada başladı.

Mehmet Akyüz’ün Milli Takım Kariyeri

Mehmet Akyüz, milli formayı kariyerinde sadece bir kez giyme fırsatını yakaladı. Türkiye U19 Millî Takımı'na davet edilen Mehmet Akyüz bir maçta oynayabildi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.