Denizlerdeki En Pahalı, En Lüks, En Büyük 20 Süper Yat

Zenginlerin son yıllardaki en keyif aldıkları oyuncakları yatlar oldu. Bu içeriğimizde bir zenginlik göstergesi olan yatları inceleyeceğiz...
Denizlerdeki En Pahalı, En Lüks, En Büyük 20 Süper Yat

Semalarda Yüzen En İnanılmaz 20 Süper Yat

Bunlar gezegendeki en büyük, en cömert oyuncaklar. Şaşırtıcı değil ama dünyanın en zengin insanlarının tutkusu bunlar! Helikopter pistlerinden güzellik salonlarına, cam merdivenlerden denizaltılara kadar bu devasa deniz gemileri her şeye sahip. Lüks yaşamın bu yatlarda bir sınırı yok! Bir tanesine sahip olmak için bile aşırı zengin olmanız gerekiyor çünkü neredeyse hepsi milyonlarca dolar değerinde.

İşte neredeyse gemi büyüklüğünde olan denizlerdeki ultra lüks mega yatlar;

1. Le Grand Bleu

En Güzel Yatlar

2000 yılında yapılmaya başlanan 90 milyon dolar ve 371 metre uzunluğundaki bu yat, ilk olarak Rus milyarder Roman Abramovitch tarafından sahiplenildi. Abramoviç'in ailesinin mahremiyeti ve güvenliği için yetersiz bulunan bu yatın şu anki sahibi, arkadaşı ve iş ortağı Eugene Shvidler’dir. Terence Disdale tarafından tasarlanmıştır.

2. Tatoosh

En Güzel Yatlar

Microsoft'un kurucu ortağı, Paul Allen'ın sahip olduğu Tattosh, 416ft uzunluğundadır. Beş katlı olan yat sinema salonu, yüzme havuzu gibi son derece lüks iç mekanlara sahip. Mayıs 2010'da, Tatoosh 125 milyon € değerinde satışa çıkarılmıştı.

3. Annaliese

En Güzel Yatlar

103 milyon dolara satılan bu süper yatta, bir Yamaha Grand Piyano, kapalı bir jakuziye sahip sağlık merkezi, güzellik salonu ve bir masaj odası bulunmaktadır. 280 metre uzunluğundaKİ bu yat ile çok uzun mesafelere gidilebilir.

4. Alysia

En Güzel Yatlar

Yunan iş adamı Andreas Liveras'ın ödüllü yatı, özel güverteler ve açık hava jakuzisi gibi bir dizi lüksle birlikte tasarlanmış. 280 metrelik ve 116 milyon dolarlık bu süper yatta iki adet dış bar, su jetleri, dalış ekipmanı, balıkçılık ekipmanları ve yattan uzakta dalışlar için kullanılan küçük bir sürat teknesi bulunmaktadır.

5. Ambrosia

En Güzel Yatlar

119 milyon dolara mal olan bu süper yat, Hong Kong'un açıklanmayan bir milyarderine ait. Üst güvertede helikopter pisti, spa, havuz, açık güneşlenme terası, ıslak bar ve barbekü bulunmaktadır.

6. Maltese Falcon

En Güzel Yatlar

150 milyon dolardan fazla bir fiyat etiketi ile bu muhteşem süper yatta beş eyalet odası ve bir denizaltı var. Kıbrıs merkezli bir hedge fonu olan IKOS Portföy Yönetimi'nden Elena Ambrosiadu'ya aittir.

7. Pelorus

En Güzel Yatlar

Pelorus, eski karısı Irina ile boşanmadan önce Abramovitch'in yatlarından biriydi. 300 milyon dolara satılmıştır.

8. Eos

En Güzel Yatlar

Bu yat, ünlü moda tasarımcısı ve medya milyarderi Barry Diller'ın karısı Diane von Furstenber'e aittir. Eos'un üst güvertesi, von Furstenber'in devasa bir heykeline sahiptir. Teknenin 200 metrelik direği, geminin dünyanın dört bir yanındaki köprülerinin altından geçmesine izin verilen maksimum yüksekliktedir. 150 milyon değerinde olduğu tahmin edilmektedir.

9. Project Mars

En Güzel Yatlar

Şu anda 161.8 milyon dolara satışa sunulan bu mega yat, yüzme havuzları, spa ve belirlenmiş bir iş alanı ile birlikte tasarlanmıştır. Eşsiz tasarımında kapalı bir yaşam bahçesi, arkadan aydınlatmalı bir oniks şömine ve bir cam köprü bulunmaktadır.

10. Octopus

En Güzel Yatlar

Paul Allen bir değil iki denizaltı ile donatılmış 414 metrelik mega yatın sahibi oldu. Bu yatta bir cam alt yüzme havuzu, bir sinema hatta bir de müzik kayıt stüdyosu var!

11. Ecstasea

En Güzel Yatlar

Bu yatın adından daha havalı olan tek şey, kimsenin kime ait olduğunu bilmemesi! Eskiden Roman Abramoviç'in elinde iken, yakın tarihte açıklanmayan bir alıcıya satılmıştır. Birçok insan tanınmış ve hayırsever iş adamı Sonja Zuckerman tarafından satın alındığına inanıyor.

12. Al Salamah

En Güzel Yatlar

Suudi Arabistanlı savunma bakanı Prens Sultan bin Abdülaziz’e ait olan bu süper yat muhteşem bir tasarıma sahiptir. 200 milyon dolarlık bu yat, 82 odaya ve kapalı yüzme havuzuna sahiptir.

13. Rising Sun

En Güzel Yatlar

82 oda, bir basketbol sahası, geniş bir şarap mahzeni ve bir sinema salonuyla ünlü medya patronu David Geffen'in gemisini kıskanmamak elde değil. Yat, yaklaşık 453 feet uzunluğunda dünyanın en büyük yatlarından birisidir.

14. Seven Seas

En Güzel Yatlar

Bu 200 milyon dolarlık süper yatın Steven Spielberg'e ait olduğu iddia ediliyor. Bu yatın, duvarları bir film perdesi olarak ikiye katlanan bir sonsuzluk havuzu ile donatılmıştır.

15. Ice

En Güzel Yatlar

295 metrelik bu güzellik Rus milyarder Suleiman Kerimov'a aittir. Ice, sekiz elektrik jeneratörü ve yerleşik bir atık su yönetim sistemi ile su üzerindeki en yeşil yatlardan biridir. 2006 Dünya Dövüş Ödülleri'nde Yılın Süper Yatı ödülünü kazanmıştır.

16. Lady Moura

En Güzel Yatlar

Suudi kraliyet ailesinin danışmanı Nasır El-Rashid, sahildeki yatıyla seviyeyi çok ileri taşıyor. Yat, su hattında oturacak şekilde ayarlanabilen kum kaplı bir hidrolik platform ile birlikte tasarlanmıştır. 210 milyon dolara mal olmuştur.

17. Al Mirqab

En Güzel Yatlar

Büyük isimleri olan insanlar hakkında ne derler bilirsiniz… büyük yatlar. Katar eski Başbakanı Şeyh Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, bu çeyrek milyar dolarlık canavarın sahibidir. Bu yatta aynı anda 24 kişi konaklayabilmektedir.

18. Dilbar

En Güzel Yatlar

Bir başka Rus işadamı tarafından sahip olunan bu yat genellikle Alisher Usmanov tarafından kendi özel adalarına ziyaretler yapmak için kullanılıyor. 256 milyon dolar değerindeki bu yat, 360 metre uzunluğundadır. Zarif iç mekanları Alberto Pinto tarafından tasarlanmıştır.

19. Al Said

En Güzel Yatlar

Umman Sultanı Said al Said'in mülkiyeti dışında dünyanın en özel yatlarından biri hakkında çok fazla şey bilinmemektedir. 50 parçalı bir orkestraya ev sahipliği yapacak kadar büyük bir konser salonu vardır.

20. Dubai

En Güzel Yatlar

Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum'un sahip olduğu bu 300 milyon dolarlık yüzen şehir uygun bir şekilde adlandırılmıştır. Özellikleri arasında çarpıcı bir mozaik yüzme havuzu ve üst güverteden doğal ışık alan muhteşem bir merdiven bulunmaktadır. Bu etkileyici dairesel merdiven, renkleri değişen cam basamaklara sahiptir.

Benzer İçerik Önerileri
Dünya Yıldızlarının Satın Aldığı 10 OtomobilDünyanın En Lüks 10 Evi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.