Medical Park Kimin, Satıldı mı?

1993 yılından bu yana hizmet veren Medical Park'ı kim satın aldı, yeni sahibi kim, satıldı mı, kim kurdu, ne zaman kurdu? İşte Medical Park hakkında merak ettiklerinizin cevapları;
Medical Park Kimin, Satıldı mı?

Medical Park Ne Zaman, Nasıl Kuruldu?

Türklye'nin en iyi sağlık gruplarından birisi olan MLP Care Grubu'nun kurduğu Medical Park Hastaneleri 1993 yılından bu yana Türkiye'nin 15 ilinde 24 hastaneyle hizmet vermektedir. Yüksek standartlarda sağlık hizmeti sunan Medical Park Hastaneleri imza attığı çalışmalarla sadece ülkede değil, dünyanın önde gelen sağlık grupları arasında yer almayı başarmıştır. 

Alanlarında uzman çalışanları, hastaya sunulan dev hizmet anlayışı ve disiplinli çalışmayı bir araya getiren Medical Park Hastaneleri kaliteli tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Türkiye'nin her yerine yayılarak, tıbbi etik ilkelerden ödün vermeden, gelişmiş teknolojiyle birlikte sağlık standartlarını yükseltmek konusunda emin adımlarla ilerlemektedir. 

Medical Park Hastaneleri, Türkiye'nin seçkin üniversiteleri ile yaptığı iş birlikleriyle hem hastanelerin kadrosuna hem de üniversitelerin gelişimine katkı sağlamaktadır. Topluma sadece sağlık hizmeti sunmakla kalmayan MPH, ülkenin ihtiyacı olan her konuda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmekte.


Medical Park Ceo'su ve Kurucusu Kim?

Medical Park'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muharrem Usta'dır. Aynı zamanda Medikal Park Hastanesinin sahibi de Muharrem Usta. Muharrem Usta, 1989 yılında DEÜ (Dokuz Eylül Üniversitesi) Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş ve 1992 yılında kulak burun boğaz uzmanı olmuştur. 1993 yılında hastane yöneticiliği alanına yönelen Muharrem Usta, MLP Care'in temellerini oluşturacak adımları atmaya başlamıştır. 

Medical Park Kimin


Medikal Park Kime Satıldı, Yeni Sahibi Kim? Ortakları

Medikal Park üzerinde %40 hissesi bulunan ABD uyruklu Carlyle Group şirketi payının tamamını Turkven'e sattı ve ortaklıktan çekildi. Diğer ortaklardan Sancak Grubu ve Muharrem Usta da hisselerinin bir bölümünü Turkven'e sattı. Böylelikle Turkven Medical Park Hastanelerinin en büyük ortağı oldu. 

Carlyle Group'un Medical Park hisselerini satmak istediği bir süredir bilinmekteydi. Grup satış için ilk olarak Mey İçki'nin eski sahibi Texas Pasific ile görüşme yapmış ancak anlaşma sağlayamamıştı. Daha sonra Pamplona ile anlaşma yaptı fakat yine anlaşma sağlayamadı. Turkven ile 3 aydır süren görüşmeler sonucunda anlaşma sonuçlandı ve Turkven artık Medical Park Hastanelerinin büyük çoğunluğuna sahip oldu.

Medical Park Kimin


Turkven Sahibi Kimdir, Kimin?

2000 yılında kurulan Türk yatırımcı kabul etmeyen, %100 yabancı sermayeden oluşan bir kuruluştur. 2 milyar dolarlık bir sermayenin danışmanlığını yapan şirketin hissedarları Dünya Bankası Grubu'nun bir parçası olan IFC, Avrupa Kalkınma ve Yeniden Yapılandırma Bankası EBRD, Avrupa Yatırım Bankası EIB, Hollanda merkezi kalkınma bankası FMO, Almanya Kalkınma Bankası Google'ın eski CEO'su şu an grup başkanı Eric Schmidt ortaklar arasında yer almakta.

Medical Park Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum