Mazda CX-30 2020 İncelemesi ve Özellikleri

Mazca CX-30 modeli, CX sınıfının en iyi yol tutuş özelliğine sahip hibritli SUV aracı olarak tanıtıldı. Kodo tasarım ruhuna sahip yeni Mazda CX-30 modelini fiyat ve donanım özellikleri bakımından inceledik. Yakıt dostu Mazda CX-30 SUV inceleme
Mazda CX-30 2020 İncelemesi ve Özellikleri

Mazda CX-30 2020 Fiyatı & Özellikleri ve İnceleme

Japon otomobil devi Mazda, şık ve sportif ürün yelpazesine bir yenisini daha ekleyerek yeni aracı CX-30'u tanıttı. 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla görücüye çıkan araç, üstün teknolojik özellikleri ve şık tasarımıyla görenleri kendine hayran bırakmayı başardı. Yeni nesil kompakt çapraz SUV Mazda CX-30, yalnızca bir şehir arabası değil aynı zamanda arazi ve engebeli yollar için harika yol tutuş özelliğine sahip! Naohiyo Saga'nın program yöneticiliğini üstlendiği yeni Mazda CX-30, dinamik hatları ve sahip olduğu duruşuyla Mazda kimliğini bir kez daha asfalta kazımayı hedefliyor. Mazda'nın yeni arabası CX-30 özellikleri ve inceleme;

Mazda CX-30

  • Model: Mazda CX-30 
  • Motor: 2.0 Litre 4 Silindirli Benzin
  • Güç / Tork: 120bhp / 213Nm
  • Şanzıman: Altı ileri otomatik, önden çekiş
  • 0-60mph: 11,2 saniye
  • Maksimum Hızı: 116mph
  • Ekonomi / CO2: 42,8mpg / 126g / km
  • Boyut: 4395 mm uzunluk, 1795 mm genişlik, 1540 mm yükseklik, 2655 aks bagaj aralığı
  • Fiyat: 20.000 - 24.000 Dolar

Genel Bakış

Mazda CX-30

Mazda'nın Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı CX-30 modeli, modern tasarıma sahip hatları ve kırmızı lansman rengiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış görünüyor. Direkt olarak CX-3 ile CX-5 modellerinin arasında konumlandırılan model, "kompakt crossover" sınıfında yer alıyor. Skoda Karoq ve Peugeot 3008 araçlarıyla hemen hemen aynı boyuta sahip CX-30 modeli 4395 mm uzunluğu, 1795 mm genişliği ve 1540 mm yüksekliğiyle kibar ve bir o kadar vahşi SUV görünümüne sahiptir. 430 litre bagaj kapasitesine sahip model, altı ileri manuel veya otomatik şanzıman seçenekleriyle satışa sunulması hedefleniyor. Avrupa'da Skyactiv 2 litre benzin veya 1.8 litre dizel motor seçenekleriyle gelmesi beklenen Mazda CX-30, hibritli alt yapısıyla 24 voltluk lityum iyon bataryaya sahiptir. 


Motor ve Şanzıman

Mazda CX-30

Mazda CX-30 2020, yeni Mazda 3 sedan ve hatchback modelleriyle aynı mekanik platformların çoğunu paylaşmaktadır. Araç, 186 hp'lik 2.5 litrelik dört silindirli bir motora ve altı ileri otomatik şanzımana sahiptir. Mazda'nın Skyactiv-X adını verdiği benzinle çalışan yeni sıkıştırmalı ateşleme motorunun CX-30 modelinde yer alacak. M-Hybrid adlı elektrikli ünitenin benzinli motorla kombin edilmesi bekleniyor.


Süspansiyon ve Sürüş Konforu

Mazda CX-30

Hem bir kent hem de bir arazi aracı olarak tasarlanan Mazda CX-30 modeli, özellikle sürat halinde denk gelen çukurlara aldırış etmeden sürüş konforunu en üst düzeye taşımaktadır. Öte yandan direksiyon, viraj alma hızınızı arttırırken kademeli olarak artış gösteren güven verici bir ağırlığa sahiptir.


Gürültü ve Titreşim

Mazda CX-30

Mazda'nın 2.0 litrelik dört silindirli motorları, segmenti olan Skoda Karoq ve Seat Ateca modellerinde sunulan üç silindirli motorlara göre daha yumuşak ve sessizdir. Rüzgar ve yol gürültüsünü de iyi bir şekilde hapseden model, araç içerisinde sessiz bir yolculuk yapma imkanı sunmaktadır. Öte yandan Mazda CX-30 modelinde debriyaj, gaz pedalı ve vites kolu trafikte rahatça kullanılmasını kolaylaştıracak şekilde tasarlanmıştır. 


Sürüş Pozisyonu ve Gösterge Tablosu

Mazda CX-30

Mazda, CX-3 ve CX-5 modellerinde olduğu gibi yeni hibrit teknolojili arabası CX-30 içinde son derece rahat ve konforlu bir araç dizayn etmiştir. Koltuk ve direksiyonda yer alan ayar yelpazesi, hem uzun boylu hem de kısa boylu sürücülerin rahat edebileceği anlamına geliyor. Malzeme kalitesi Audi Q2'ye rakip olabilecek model, acil fren, uzun far sistemi, arka çapraz trafik alarmı ile kör nokta izleme, şerit kalkış uyarısı, trafik işareti tanıma, şerit tutma ve adaptif cruise control sistemine sahiptir. Mazda, CX-30 modelindeki bu teknolojiyi yönetmen için orta konsolda sade ve yüksek çözünürlüklü merkezi ekran ile işleri mümkün olduğunca basit tutmaya çalışmıştır.


Donanım Özellikleri

Mazda CX-30

Mazda, donanım kısmında diğer araç modellerinde olduğu gibi CX-30'da da geleneksel çizgilerini korumaya devam ediyor. Siyah ve beyaz deri renk seçeneklerinin bulunduğu araç, 8.8 inçlik geniş multimedya ekranı ve son derece sade tasarıma sahip kokpit yapısıyla dikkat çekiyor. Sekiz hoparlörlü ses sistemine sahip araç, opsiyona bağlı olarak 12 hoparlörlü Bose ses sistemi gibi donanımlara sahip olabilecek.

Mazda CX-30'un Türkiye pazarına sunulmayacağını ifade etti.

Önerilen İçerik; Mercedes GLE 2019 Fiyat ve Özellikleri

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum