Mavi Ay Temmuz Sonunda Görüntülenecek

Tuhaf ve gizemli bir durum gibi görünen Mavi Ay durumu bu sene Temmuz sonunda görüntülenecek.
Mavi Ay Temmuz Sonunda Görüntülenecek

İnsanların tuhaf ve gizemli bir gök olayı gibi gördükleri, bazı kişilerin de batıl inançları gereği kötü yorum yaptıkları Mavi Ay Temmuz sonunda görülecek. Oldukça nadir olarak görülen bu durum bilimsel açıdan gayet açık ve normal bir durum.

Aerosol Parçacıkları

Mavi Ay durumunun nedeni ise 1940 yıllarında açıklandı. Olayda aslında ay mavi değil gri ya da beyaz olarak görülür. Ayın bu dönemde mavi olarak gözükmesi için bir volkanın ya da nükleer bir bombanın patlaması gerekiyor çünkü böyle durumlarda patlama sonrası ortaya çıkan küçük parçacıklar optik değişiklik meydana getirir. Aerosol denilen bu küçük parçacıklar mavi veya kırmızı ışık yayarak ayın değişik renklerde gözükmesini sağlarlar.

Önceki senelerde bir ay içerisinde iki dolunay meydana geliyorsa bu durumun Mavi Ay'a neden olacağına inanılıyordu. Ancak yapılan araştırmalarda dolunay ile Mavi Ay durumunun arasında hiçbir ilişki olmadığı ortaya çıktı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.