Netflix Yapımı Maudie Filmi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

2017 Almanya yapımı başarılı bir biyografi filmi olan Maudie 3 Nisan’da Netflix üzerinden tüm dünyaya açılmayı başardı. Bu içeriğimizde biyografi türünde film sevenler ve drama doymak isteyenler için Maudie filmini sizler için inceleyeceğiz.
Netflix Yapımı Maudie Filmi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Maudie Filmi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Nova Scotia'da resim yapan halk sanatçısı Maud Lewis'in hayatına odaklanan Maudie filmi 26 Ekim 2017 tarihinde vizyona girmiş ve izleyenlerden büyük beğeni toplamıştı. 3 Nisan’da Netflix’in yayın haklarını satın alması üzerinde Nisan ayında izlenip beğenilen Netflix filmleri arasına girmeyi başardı. Bu inceleme film içeriğimizde Maudie filminin hikayesine, izleyici yorumları ve oyuncu kadrosuna değineceğiz. 


maudie-filmi-hakkinda-bilgi.jpg

1. Sally Hawkins ve Ethan Hawke'nin el ele verdiği Maudie filmi, Kanada’nın en sevilen sanatçılarından Maud Lewis’in yaşam öyküsüne odaklanıyor. Film, sanatçının kendisinin bile beklemediği başarısını ve ardındaki sevgi dolu destekleri başarılı bir şekilde izleyiciye aktarmanın üstünden geliyor. 


sally-hawkins-ve-ethan-hawke.jpg

2. İrlandalı yönetmen Aisling Walsh’ın yönettiği Maudie, her ne kadar sade ve sakin bir dram filmi olsa da yüksek dozda hüzünlü senaryosuyla izleyiciyi bir anda yükseltebiliyor. Maud Lewis’in hayatının dönüm noktası diyebileceğimiz 30’lu yaşlarında başlayan film, öncesinde olanlara ve yeteceğini keşfetme sürecine de değinmeyi ihmal etmiyor.


aisling-walsh.jpg

3. Before üçlemesinden tanıdığımız ve sevdiğimiz Ethan Hawke Maudie filminde Maud Lewis’in hayat arkadaşı Everett Lewis’e hayat verirken, Happy-Go-Lucky’de canlandırdığı Poppy karakteriyle Müzikal/Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü’nü alan Sally Hawkins ise başarılı sanatçı Maud Lewis’i canlandırıyor.


romatoid-artrit-rahatsizligi.jpg

4. Romatoid artrit rahatsızlığıyla boğuşan Maudie, ailesini kaybetmesinin ardından teyzesinin yanına taşınır. Özgürlüğün hayalini kurarken annesinin onu küçükken tanıştırdığı sulu boyasıyla kendini resme verir. Zek i ve girişken bir kadın olan Maud, 30’larına yaklaşırken ev işlerine yardımcı arayan bir ilanın peşine düşer ve filmin hikayesi tam da burada başlar.


maud-lewis.jpg

5. 40 yaşında küçük bir evde tek başına yaşayan Everett, başta rahatsızlığından ötürü tereddütte kalsa da Maud’un kararlılığını görünce sonunda ikna olur ve onu işe alır. Everett’in, asıl istediğinin ve ihtiyacının Maud olduğunu farketmesi çok sürmez. Evdeki her işin üstesinden beraber gelmeye başlayan bu ikili zamanla birbirlerinden vazgeçemeyecek hale gelirler. Maud’un sanata olan yeteneğini ve tutkusunu destekleyen Everett, çalışmalarını satmasına yardımcı olur ve ikisinin de hayatı eskisinden daha keyifli bir hale gelir.


maudie-filmi-hakkinda-.jpg

6. Netflix’te yayınlandığı günden beri yoğun ilgi gören bu tatlı mı tatlı film, hiç ummadıkları anda birbirlerini bulan iki insanın ve hiç tahmin etmeyeceği bir şekilde Kanada’nın en sevilen folk sanatçılarından biri olan Maud’un gerçek olduğu kadar yoğun hayat hikayesini muhteşem etkileyici bir dille izleyiciye aktarıyor. 


maudie.jpg

7. Sanat ve sevgi dolu küçük mekanlarda geçen Maudie filmi zengin pastoral görüntüleri ve ılık country melodileriyle de dikkat çekiyor. Maudie, zaman sıçramaları nedeniyle birtakım boşluklar oluştursa da, asla sıkıcı olmayan biyografik yapım olmuş diyebiliriz. 


Maudie Filmi Oyuncuları ve Karakterler

1. Maud Lewis - Sally Hawkins

Romatoid artrit rahatsızlığı olan Maud Lewis, Nova Scotia'da resim yapan bir halk sanatçısıdır. Kanada’nın en sevilen sanatçılarından olan Lewis’e Maudie filminde Müzikal/Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu Altın Küre Ödüllü yıldız sanatçı Sally Hawkins hayat veriyor. Konuşkan, açık fikirli ama ev işlerinde çok kötü bir kadın olan Maud çocukluğunda annesinin teşvik etmesiyle sulu boya çalışmaları yapar. Yeteneği ve tutkuyu izleyicilere yansıtmayı başaran bu karakterin hayatını izlemek gerçekten de heyecan verici!

maud-lewis---sally-hawkins.jpg

2. Everett Lewis - Ethan Hawke

Everett Lewis 40’lı yaşlarında yalnız yaşayan bir adamdır ve kendine ev işlerinde yardımcı olacak biri ararken karşısında Maud Lewis’i bulur. Hayatı birden güzelleşen bu güzel karaktere Before Sunshine, Before Sunset ve Before Sunrise üçlemesinden tanıdığımız Ethan Hawke hayat veriyor. Ethan Hawke bu önemli rol karşısında, basit bir eşlikçi olmanın ötesine geçip, tecrübesiyle Maud’un yeni yaşamının şekillenmesindeki en önemli unsur haline geliyor.

everett-lewis---ethan-hawke.jpg


Maudie Filmi İzleyici Yorumları

1. biyografi filmlerine düşkün olanların kaçırmaması gereken 4/4'lük bir yapım. sally hawkins'in performansı inanılır gibi değil, müthiş! duygusal, hayatın içinden, sıcacık bir film. kanada'nın ünlü sanatçılarından maud lewis'in gerçek yaşam öyküsünü anlatan bu harika film umarım akademinin gözünden kaçmaz. sally hawkins aday olursa eğer, en iyi kadın oyuncu kategorisinden boş çıkmamalı diye düşünüyorum.


2. sally hawkins ve ethan hawkeın insanın yüreğine iki derin çiziği nasıl bir farklılık ile attığını merak edenlerin huysuzlanarak izlemesi gereken biyografik film.


3. tam bir sanat eseri. bence bilge ceylanın eksik olduğu noktaları gösteren bir film. oturup izlemesini tavsiye ediyorum. çekim açıları bakımından oldukça benzettim kendisinin çalışmalarına.


4. Sally hawkins'in bu filmdeki performansıyla en iyi kadın oyuncu dalında oscar almasını beklediğim film. hatta daha aday olmadan bunu istiyorum. bir oyuncu daha fazla ne yapabilir bilmiyorum. 15-16 yaşlarından beri oscarları izlerim, son yıllarda iyice cozuttular, amerikalı yıldız yaratacağız diye abuk subuk insanlara ödül dağıtır oldular. (bkz: jennifer lawrence) (bkz: emma stone) (bkz: brie larson) müzikal filmde oynayıp, şarkı dahi söyleyemeyen kadına bile ödül verdiler, eğer sally'ye bu sene ödül gitmesin, iki elim yakalarında olacak. edit: (bkz: the shape of water) ile de alabilir ödülü. kararsız kaldım


5. filmi birkaç ay önceden indirmiştim sanırm ama nasıl bir film olduğuna dair en ufak bir fikrim yoktu film arşivimden random bir film seçtim ve öyle izleme fırsatı bulabildim ve benim gibi nice adventure-action tarzı filmlerden bile çabuk sıkılabilen bir bünyeyi film adeta içine çekmeyi başardı 2 saat akıp gidiverdi adeta bunda (bkz: the shape of the water) dan tanıdığımız sally ablamızın rolü büyüktür kendisi fiziki engeli olan karakterleri son derece hakkını vererek oynuyor ve filmde oynadığı karaktere acıyarak "hadi bir şey olsunda şu gariban hayatını kazansın" ümidiyle sonuna kadar izledim biyografik filmleri sevip sevmediğimden bile emin değilim ama bu filmi beğendim puanım 8/10.


6. her şeyden evvel, izlediğinizde tüm hırslarınızdan arınıp, o sahil kasabasında yaşayan bir balıkçı olmak istediğiniz; hatta bir balıkçı kulübesi olmak bile isteyeceğiniz bir filmdi. bu görsellik, dinginlik, doğayı şaheser denilebilecek düzeyde resmetme becerisi için teşekkürler.


7. küçücük dünyasında yaşama tutunabilmek için büyük bir mücadele veren, hiçbir yere gidemediği için anılarını resmedip boyayan kadının öyküsü. öyle derin, öyle hazin... ilk izlediğimde kenara birkaç cümle not düşmüş, entry'yi tamamlayacak gücü bulamamıştım. entry'nin bahanesiyle dayanamadım, tekrar izledim. gözlerimin sızlayıp yaşlarla dolmasına yine mani olamadım. maud... elinde olmayan, mesul olmadığı ve müdahale edip değiştiremeyeceği nedenler dolayısıyla hayata yenik başlamış bir karakter. "farklıysan bazı insanlar seni sevmez." diyor. böyle dediğinde onu öylesine iyi anladım ki... devrinde yaşamadığım, yaşasam bile hiç tanışamayacağım kadıncağızla o sözü üzerine gıyaben gönül köprüsü kurdum.


8. film bitince içimden şu dizeleri mırıldandım; "gözyaşıymış insanın insana raptolduğu cevher"*, sonra eşime dönüp dedim ki birbirleri için ne kadar da değerliymişler. bir sahil kasabasında küçücük bir barakada küçücük bir hayat kurmuşlar ve hayattan ufacık beklentilerle yaşamışlar. ne dram ama! görüntüleri ve renkleriyle, kamera açılarıyla, kurgusuyla, bilhassa oyunculuklarıyla ve bu kadar ağır bir dram içinde bile duygu sömürüsü bulundurmamasıyla bir sanatsever olarak sinemadan bekleyebileceğiniz her şeyi size veriyor maudie. gerçekten de bu iki oyuncu daha fazla ne yapabilir oyunculuk adına bilmiyorum. bir hayat hikayesi ancak bu kadar içtenlikle ve sımsıcak anlatılabilirdi. bu hayatlar gerçekten de böyle mi yaşanmış diye de insanın aklından geçmiyor değil. üzerine konuşulacak yazılacak çok şey var, ne diyelim işte, gerisi gülümserlik ve sevda...


9. her iki başrol oyuncusuna da benden 10 puan,rollerinin haklarını çok güzel vermişler...filme gelirsek biraz durağan bir film,tempo hep bir çizgi de ama merak uyandırıcı olduğunu inkar edemem...'şimdi ne olacak' sorusu her zaman aklınızın bir yerine kazınıyor...görsellik çok güzel,manzara resimleri,kamera açıları özenle seçilmiş...finaldeki sürpriz de hüzünlendiriyor ve kayan yazılardan önce gerçek görüntüler geliyor...


10. çok ağır ve dramatik bir hikayeyi, maud'un penceresinden bakarak, yumuşacık ve pırıl pırıl anlatan harika bir film. hikaye nefis yazılmış, oyuncular mükemmel, görüntü ve müzikler de olağanüstü.

Önerilen İçerik: Biyografi Filmleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum