Matheus Doria Macedo Kimdir

Matheus Doria Macedo, 8 Kasım 1994’de Brezilya’nın Sao Gonçalo kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Brezilya Milli Takımı’nda stoper pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Matheus Doria Macedo Kimdir

Matheus Doria Macedo Biyografisi

Matheus Doria Macedo’nun Kulüp Kariyeri

Matheus Doria Macedo, futbol kariyerine ilk olarak 2009 yılında ülkesinin bir takımı olan Botoafago takımın alt yapısında başladı. 3 sezon boyunca alt yapı kategorilerinde kendisine forma şansı yaratan genç futbolcu, 2012 yılında gösterdiği performanslar sayesinde as takıma çıkartıldı 2012-2013 sezonunda takımı ile kariyerinin ilk profesyonel karşılaşmasına çıkarken, ilk sezonunda 20 maçta sahne aldı.

matheus doria macedo botafago

2 sezon boyunca mücadele verdiği takımında 60 maça çıkıp 2 gol atan Matheus Doria Macedo, 2014 yılında Fransız ekiplerinden Marsilya ile görüşmelere başladı ve 5 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. Bu transfer gerçekleştikten kısa süre sonra futbolcu kendisini geliştirmesi için Brezilya’nın bir başka takımı Sao Paulo’ya kiralık gönderildi. Sao Paulo forması altında 18 maça çıkıp 2 gol attı. 2015-2016 sezonunda ise Marsilya’ya geri döndü ve aynı şekilde bu sefer Granada’ya kiralık gönderildi.

Matheus Doria Macedo’nun Milli Takım Kariyeri

Matheus Doria Macedo, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında Brezilya U-20 takımında giydi ve burada 8 maçta forma şansı elde etti. Aynı yıl içersinde Brezilya Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca burada sadece 1 maçta forma giydi.

Matheus Doria Macedo’nun Başarıları

Botafogo

Campeonato Carioca: 2013

Milli Takım

Brezilya U20

Toulon Turnuvası: 2013, 2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.