Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi Romanı Amazon’un İlk Türk Dizisi Olacak

Nobel ödüllü başarlı yazarımız Orhan Pamuk'un meşhur romanı Masumiyet Müzesi Amazon Prime tarafından diziye uyarlanıyor. Başrolünde ise hepimizin severek izlediği bir ismin yer alacağı konuşuluyor. İşte Amazon Prime’ın ilk Türk dizisi hakkında her şey!
Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi Romanı Amazon’un İlk Türk Dizisi Olacak

Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi Romanı Amazon’un İlk Türk Dizisi Olacak

masumiyet-muzesi-.jpg

Dijital dizi / film platformları arasında bugün için Netflix’in en büyük rakibi olan Amazon Prime, henüz Netflix kadar her eve giremese de başarılı yapımlarına bir yenisini daha ekliyor. Şimdiye kadar Beat, The Forgotten Army, Hernan gibi başarılı yapımlara imza atan Amazon Prime, Türkiye’den de bir proje için kolları sıvadı. Sinema ve televizyon dünyasıyla ilgili paylaşımlarıyla adından söz ettiren Ranini’nin paylaşımına göre Amazon Prime, Orhan Pamuk‘un en sevilen romanları arasında yer alan Masumiyet Müzesi‘ni diziye uyarlıyor. Yaklaşık iki yıldır gündemde olduğu iddia edilen bu yapımın Erik Barmack ve OGM Pictures ortak yapımı olacağı öğrenildi. 

orhan-pamuk’un-masumiyet-muzesi.jpg

Orhan Pamuk’ın kızı Rüya’ya ithafen yazdığı 2008 yılında yayınlanan Masumiyet Müzesi romanı New York Times tarafından “2009 Yılının En İyi Kitapları” listesinde yer almıştı. Orhan Pamuk Masumiyet Müzesi’ni yayınladıktan sonra 2012 yılında bu romandan esinlenerek romanla aynı adı taşıyan müzeyi de hayata geçirmişti. İstanbul’da kurulan ilk şehir müzesi olan Masumiyet Müzesi’nin hem romanı hem de müzesinin hepimiz için önemli bir yeri var. Roman; 1975'te bir bahar günü başlayıp günümüze kadar gelen, İstanbullu zengin çocuğu Kemal ile uzak ve yoksul akrabası Füsun'un hikayesini anlatıyor.

masumiyet-muzesi-romani-.jpg

Yalnız aşk hakkında değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki bütün düşüncelerinizin derinden etkileyen Masumiyet Müzesi romanının dizi uyarlaması hepimizi heyecanlandıran bir proje oldu. Her önemli yapım öncesi tartışılan konulardan birisi de tabiki başrollerinde kimin oynayacağı oluyor. Masumiyet Müzesi dizisinin başrolünde yer alması için Kıvanç Tatlıtuğ isminin geçtiği fakat sonrasında Netflix’in Türkiye’deki ilk orijinal yapımı olan Hakan: Muhafız‘ın da başrolünü üstlenen Çağatay Ulusoy’un tercih edildiği konuşulanlar arasında yer alıyor.

amazon’un-ilk-turk-dizisi.jpg

Masumiyet Müzesi dizisinin yapımcılığını sinema sektörünün canı ciğeri Erik Barmack üstleniyor. Netflix'in uluslararası orijinal projelerinden sorumlu Erik Barmack buradan ayrıldıktan sonra kendi yapım şirketini kurmuştu. Club de Cuervos (Meksika), Elite (İspanya), Suburra (İtalya), The Rain (Danimarka), Dark (Almanya) ve Sacred Games (Hindistan) gibi dizilerin tüm dünya tarafından izlenmesini sağlayan Erik Barmack aynı zamanda ilk Türkçe proje Hakan: Muhafız da onay veren yönetimin arasındaki isimlerden birisiydi. 

masumiyet-muzesi-romani-amazon’un-ilk-turk-dizisi.jpg

Çağatay Ulusoy’un bu sefer de Amazon Prime'ın Kemal Basmacı'sı olacağı Masumiyet Müzesi dizisinin ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor. Söylentileri yayan kaynaklara göre dizinin 2021 yılında yayına başlayabileceği öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor. Artık bu günden itibaren Masumiyet Müzesi’nin dizisi hakkında güncellenen bilgileri bu içeriğimizden sizlere aktaracağız. Yayınlandıktan sonra inceleme dizi yazımızı da sitemizden takip edebilirsiniz. 

masumiyet-muzesi-dizi-inceleme.jpg

Önerilen İçerik: Amazon Prime Filmleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.