Netflix Masumiyet Dosyaları Belgesel Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Adalet temalı bir Netflix belgeseli olan Masumiyet Dosyaları’nın 9 bölümlük ilk sezonu yayınlandı. İşte uzun süredir merakla beklenen Masumiyet Dosyaları belgeseli hakkında bilgiler…
Netflix Masumiyet Dosyaları Belgesel Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Masumiyet Dosyaları Belgesel Dizisi Hakkında Bilgiler

Netflix’in 2020 yılında ortaya koyduğu en kaliteli yapımlardan biri olan Masumiyet Dosyaları meraklı bir bekleyişin ardından Netflix’te yayınlandı. ABD yapımı belgesel türünde bir eser olan “Masumiyet Dosyaları” Amerikan yargı sisteminin suçsuz yere mahkum ettiği hayatları izleyicisine sunmaktadır. İşte NeOldu.com Okurları için hazırladığımız bu inceleme dizi içeriğimizde en yeni Netflix dizileri arasında yer alan Masumiyet Dosyaları adlı belgesel dizisi hakkında bilinmesi gerekenler ve izleyici yorumları yer alıyor…


1. Netflix’in 2020 yılına damga vuran yeni belgesel dizisi Masumiyet Dosyaları konu edindiği hayatlarla izleyicilerini büyülüyor. Dizide Amerika’da haksız bir mahkumiyetle hayatı kararan birçok mahkumun adalet arayışı anlatılıyor.

Netflix


2. Son zamanlarda Amerikan yargı sistemindeki sorunlara dair birkaç farklı Netflix yapımı içerik görmekteyiz. Masumiyet Dosyaları adlı belgesel dizide de özgür olması gerekirken yapılan yargısal hatalar sonrasında hayatı kararan insanları izliyoruz.

Netflix


3. Bir grup Amerikalı avukat hapishanelerden mahkumların suçsuz olduklarına dair ve kurtulmak istediklerini anlatan mektuplar alırlar. Bunun üzerine harekete geçen avukatlar Masumiyet Projesi adı altında 8 mahkumun davasını araştırmaya başlarlar.

Netflix


4. Uzun araştırmalar, sancılı geçen süreçler, karartılan deliller ve daha nice sıkıntılarla uğraşan avukatlar eninde sonunda gerçeği en derinlerden gün yüzüne çıkartırlar.

Netflix


5. Dizide mahkum edilen insanların aklanmasını sağlayacak birçok kanıt olmasına rağmen etnik köken ve ırkçılık gibi sebeplerden dolayı hapse mahkum edildiğini de görmekteyiz.

Netflix


6. Polisin çizdiği robot resimler üzerinden başka hiçbir kanıt olmamasına rağmen hapsedilen ve ellerinde birçok delil olmasına rağmen yüzlerce kişiyi tanık olarak gösterip genç bir adamın tecavüzden yargılanmasına kadar adaletsizliğin yaşandığı günleri dizide görmekteyiz.

Netflix


7. Türkçeye Masumiyet Dosyaları adı ile geçen dizinin asıl adı The Innocence Files’dir. 9 bölümlük bir mini dizi olan yapımın yaratıcılığını Liz Garbus, Lex Gibney, Roger Roos Williams, Jed Rothstein, Andy Grieve ve Sarah Dowland yapmıştır.

Netflix


8. Masumiyet Dosyaları dizisinde muhteşem bir araştırma ve yönetmenlerin verdiği uğraşları görüyoruz. Yargı sistemindeki yanlışlıkları açığa çıkartmaya çalışan dizi yapımcıları ortaya başarılı bir eser koymuşlar.

Netflix


9. Yaşanmış olayların anlatıldığı bu dizide soruşturmaların nasıl devam edeceği, kimin suçlu kimin suçsuz olduğu konusunda sürekli bir ikilem ve yıllar sonra ailesine kavuşma ümidiyle yeniden gülen insanlar yer alıyor. Gizem ve araştırma konulu yapımlara ilgi duyanların mutlaka izlemesi gereken Masumiyet dosyaları daha şimdiden Netflix’te popüler olmayı başardı.

Netflix


Netflix Orijinal Yapımı Masumiyet Dosyaları Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

Masumiyet dosyaları isimli belgesel dizi hakkında izleyici yorumlarına bu içeriğimizde yer verdik. İşte Netflix’in yeni mini dizisi Masumiyet Dosyaları hakkında izleyici yorumları…

İzleyici 1:

Netflix’in uzun yıllardır ortaya koyduğu en başarılı yapım diyebilirim. Son günlerde belgesel türü dizilere ilgim bir hayli arttı. Henüz yeni çıkmasına rağmen Masumiyet dosyaları adlı belgeseli de deli gibi izliyorum. Sanki dosyaları ben çözüyorum.


İzleyici 2:

Muhteşem bir dizi bence daha birkaç bölümünü izledim ama şimdiden çok anlamlı bir konuya parmak bastıklarını gördüm. Zaten çıksın da izleyeyim diyordum. Hapishane hayatlarını her zaman merak etmişimdir.  


İzleyici 3:

Boş yere yıllarca hapis yatmak mı? Bundan daha korkunç ne olabilir ki. İyi ki birileri çıkıp da şu dosyaları bir daha kurcalayalım demişler.  


İzleyici 4:

Hapse atılan çoğu insana karşı kötü gözle bakıp kesin bu suçu işlemiştir diyoruz. Ancak muhtemelen bizim ülkemizde de bu belgeselde gördüğümüz gibi suçsuz yere hapis yatanlar vardır. Açıkçası üzüldüm düşünsenize bir ömür yok yere uçup gitmiş.


İzleyici 5:

Çıkardığı saçma sapan dizilerden sonra adam gibi bir yapım ortaya koyarak gönlümü alan Netflix’e çok teşekkür ediyorum. Muhteşem bir belgesel dizi olmuş. Canım sıkıldıkça bıraktığım yerden devam ediyorum. Miss gibi dizi.

Önerilen İçerik: Netflix'in Yeni Belgeseli La Casa De Papel: Fenomen Hakkında Bilgiler

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.