Masum Türker Kimdir

Eski Demokratik Sol Parti Genel Başkanlığı görevinde bulunan Masum Türker, 1951 yılında Mardin’de dünyaya geldi.
Masum Türker Kimdir

Masum Türker’in Biyografisi

Masum Türker, klasik eğitiminin ilkokul ve ortaokul yıllarından sonra İstanbul Pertevniyal Lisesi’nden mezun oldu. Lisenin ardından üniversiteye kayıt yaptırdı ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Eğitim hayatını devam ettiren Masum Türker, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı. (2003)

Henüz öğrenciyken muhasebe mesleğine başladı. 1971 yılında ise mali müşavir oldu. 1999 yılına kadar Türkerler Yeminli Mali Müşavirlik Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptı. 

Muhasebecilik yaptığı dönemlerde aynı zamanda gazetecilikle de uğraştı. Güneş Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaparken, Hürriyet Gazetesi ile Yeni Yüzyıl gazetelerinde yönetici klasmanlarında çalıştı.

Akademik kariyerine bir dönem geri dönüş yapan Türker, 1978–1982 yılları arasında Gazi Üniversitesi Bolu İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Siyaset Hayatı

1989 yılında siyasete atılan Masum Türker, yoluna ilk olarak Anavatan Partisi ile yola çıktı. Sonraki yıllarda ise Demokrat Merkez Partisi, Doğruyol Partisi ve Demokratik Sol Parti’de yer aldı.

1999 yılında 21.Dönem İstanbul DSP Milletvekili oldu. Bu dönem içerisinde kısa bir süre Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı koltuğuna oturdu.

2009 yılında Demokratik Sol Parti’nin Genel Başkanı seçildi.

2015 yılına kadar görevinin başında bulunduktan sonra koltuğu Önder Aksakal’a teslim etti.

Özel Hayatı

Masum Türker, Deniz Türker evlidir ve iki çocuğu vardır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.