Mastercard'dan Yüz Tanıma Uygulaması

Kredi kartı dolandırıcılığı için Mastercard yeni bir yöntem geliştirdi. Bu yöntemle online alışverişin önü tamamen açılacak.
Mastercard'dan Yüz Tanıma Uygulaması

Giderek artan kredi kartı dolandırıcılığında online alışverişe karşı alınan önlemler çok kısa sürede aşılabiliyordu. Ancak bu konu üzerine 2 yıldır özel bir çalışma yürüten kredi ve ön ödemeli kart firması olan Mastercard, sonunda bir çözüm yolu buldu. Akıllı telefonların hızla gelişmesi online bankacılığı da geliştirdi. Bunun üzerinden yola çıkan Mastercard, online alışverişlerin güvenliği için yeni bir format geliştirdi.

yuz-tanima.jpg

Online Alışverişlerde Yeni Format

Mastercard, müşterilerinin mobil üzerinden yapacakları online alışverişlerini daha güvenli yapmaları için yeni bir format geliştirildi. Yapılan online alışverişlerde firmalar, tüketiciye önce güvenlik şifresi gönderecek, diğer yandan da tüketici kullandığı akıllı telefonun ön kamerası ile yüzünü sisteme taratarak alışverişini gerçekleştirecek. Akıllı telefonların işletimcileri iOS ve Android için geliştirilen uygulama sayesinde online alışverişlerde daha güvenli bir ortam sağlanacak. Bu sistem sayesinde online alışverişler oranlarında da ciddi artış bekleniyor.

online-alisveris.jpg

Yeni Uygulanmaya Başlandı

Mastercard’ın online alışverişlerde uygulamaya başladığı bu yeni güvenlik önlemi dünyadan ses getirdi. Tüm kullanıcılarından destek gören Mastercard, uygulamayı şuan sadece ABD’de uyguluyor. Sadece ABD’de uygulanmasıyla ilgili yönetim kurulunun yaptığı açıklamada, pilot ülke olarak ABD’nin bu konuda daha iyi olacağı kanısına vardıklarını dile getirdi. Açıklamalarına devam eden yönetim kurulu “Eksiklerimizi giderip tüm dünyadaki müşterilerimizin hizmetine kısa sürede sunmaya çalışıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.