Mason Holgate Kimdir

Mason Holgate, 22 Ekim 1996’da İngiltere’nin Donchaster kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Mason Holgate Kimdir

Mason Holgate Biyografisi

Mason Holgate’nin Kulüp Kariyeri

Mason Holgate, futbola çok küçük yaşlarda ilgi duydu. 2005 yılında özellikle genç futbolcuların uğrak noktası olan Barnsley’e transfer oldu. Barnsley’de ilk zamanlar minik ve yıldız takımlarda forma giydikten sonra 2010 yıllara doğru genç takımlara yükseltildi. Burada gösterdi performans sayesinde dönemin teknik direktörünün gözüne girmeyi başardı ve 2014 yılında as takıma çıkartıldı.

mason holgate barnsley

As takıma yükseltilmesiyle beraber yeni bir sözleşmeye imza atan genç futbolcu, profesyonel kariyerine de başlamış oldu. 2014-2015 sezonunda Barnsley takımı ile ilk profesyonel karşılaşmasına çıktı. İlk haftalarda takıma uyum sağlama konusunda sıkıntı yaşasa da sonraki haftalarda bu sıkıntıyı ortandan kaldırdı ve maçlara ilk 11’de çıkmaya başladı. Her geçen hafta üstüne koyarak ilerleyen Mason Holgate, 2014-2015 sezonu boyunca toplamda 20 maça çıktı ve savunma oyuncusu olmasına rağmen 3 kez de fileleri havalandırdı. Takımda yıldız oyuncular klasmanın yer aldı.

Sezon sonu geldiğinde birçok Avrupa kulübünden transfer teklifi aldı ancak tercihini ülkesinden yana kullanarak Premier Ligi'nin köklü ekiplerinden Everton ile anlaştı. Everton futbolcunun kendisini transfer etmek için 1,5 Milyon bonservis bedeli verdi. Bu anlaşmanın sonunda Mason Holgate, kendisini 4 yıllığına Everton’a bağladı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.