Marwin Hitz Kimdir

Marwin Hitz, 18 Eylül 1987’de İsviçre’nin St. Gallen kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İsviçre Milli Takımı’nda kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Marwin Hitz Kimdir

Marwin Hitz Biyografisi

Marwin Hitz’in Kulüp Kariyeri

Marwin Hitz, futbol kariyerine ilk olarak 1996 yılında doğduğu şehrin takımı olan ST. Gallen’de başladı. 11 sene boyunca burada forma giyen başarılı file bekçi, 2005-2006 sezonunda B takımına davet edilerek genç takımlarda forma giymeye başladı. 2008 yılına kadar B takımında sözleşmeli olarak görev alan Marwin Hitz, bu süre içerisinde 38 maçta görev alırken, 2 kez kiralık olarak farklı takımlarda gelişimini sağladı.

marwin hitz wolfsburg

2008-2009 sezonu öncesinde yolunu Almanya’ya çevirdi ve Bundesliga’da mücadele eden Wolfsburg ile görüşmelerde bulundu. Şartların kabul edilmesiyle beraber transfer olan İsveçli kaleci, ilk zamanlarda B takımda bulundu. Burada kendisini gösterme fırsatı yakaladı ve belli dönemler de as takımda forma şansı elde ederek profesyonelliğe adım attı.

marwin hitz augsburg

B takımda 45 maçta kalede bulunurken, as takımda sadece 13 maça çıkabildi. Takımda birinci kaleci olarak düşünülmeyen Marwin Hitz, transfer listesinde yer aldı. 2013-2014 sezonunda ligin bir başka ekibi Augsburg tarafından transfer edildi.

2013-2014 sezonunda takımı ile beraber 21 maçta sahne aldı. Ardından gelen sezonda performansını daha da arttırdı ve 26 maçta forma şansı elde etti. Kalede güven veren yapısıyla değişilmez futbolculardan biri olan Marwin Hitz, 2015-2016 sezonuna da Augsburg forması altında giriş yaptı.

Marwin Hitz’in Milli Takım Kariyeri

Marwin Hitz, milli formayı kariyerinde ilk kez 2006 yılında İsviçre U-21 takımında giydi ve burada 2 maça çıktı. Uzun süre milli takımlarda görev almayan tecrübeli kaleci, 2015 yılında İsviçre A Milli Takımı’na davet edildi. 2016 Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazanan takımı ile sadece 2 maçta görev aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.