Marvel İlk Müslüman Süper Kahraman Dizisi MS Marvel'ı Duyurdu!

Marvel hayranlarının çok yakından tanıdığı Müslüman süper kahraman Kamala Khan yani MS Marvel, dizisiyle birlikte ekranlara geliyor. Marvel Sinematik Evreni ile bağlantısı olacak şekilde hazırlanan dize, Disney+ platformundan yayınlanacak.
Marvel İlk Müslüman Süper Kahraman Dizisi MS Marvel'ı Duyurdu!

Marvel'dan Müslüman Süper Kahraman Dizisi! MS MARVEL...

Marvel Sinematik Evreninde her gün yepyeni bir gelişme yaşanıyor. Son gelen haberlere göre Müslüman Süper Kahraman olarak bilinen Marvel karakteri Kamala Khan'ın (Ms Marvel) dizisi ekranlara gelecek.

marvel süper kahraman

Marvel Sinematik Evreni ile bağlantısı olacak olan dizi, ileride çekilecek Marvel Filmleri içerisinde büyük bir ihtimalle yer alacak.

marvel müslüman süper kahraman

Ortaya çıkan sürpriz haberler sonrasında Marvel Evreni hayranları dizinin hangi kanalda yayınlanacağını merak ederken, konu hakkında açıklama da gecikmedi. Marvel’ın Müslüman Süper Kahramanı MS. Marvel, birçok Marvel dizisi ( Hawkeye, The Falcon And Winter Soldier, WandaVision ve Loki) gibi Disney+ platformunda yayınlanacak.

marvel dizileri

İlk kez geçtiğimiz yıl açıklanan hikayenin film olarak çekilmesi beklenirken, yetkililerin Disney+’nın içeriğinin geniş olması için hikayeni dizi olarak uyarlanmasına karar verildi.

The Hollywood Reporter'da yer alan ifadelere göre Bisha K. Ali, dizinin yapımcılığını ve senaristliğini üstlenecek.

marvel kahramanları


Captain Marvel ile MS Marvel Arasındaki İlişki?

Dizinin yayınlanmasının ardından herkes bu dizinin Captain Marvel ile bir bağlantısı olup olmadığını merak etti.

marvel kahramanları captain marvel

Dizi hakkında henüz kesin bir şey yok ancak gerçek şu ki, MS Marvel daha önce birçok kahraman tarafından kullanıldı.

Öyle ki, Captain Marvel yani Brie Larson'un canlandırdığı Carol Danvers da bu kahramanlardan birisi. Ancak Carol Danvers, Captain Marvel takma adını seçince Ms Marvel ismi de yeni Müslüman süper kahraman yani Kamala Khan'a geçti.

Marvel kahramanları


MS Marvel Hakkında Bilinmesi Gerekenler?

Pakistan asıllı Müslüman bir süper kahraman olan Kamala Khan, Marvel çizgi romanlarında ilk kez  yılında yer almaya başladı.

Kendisine ait serisi ise 2015 yılında yayımlanmaya başladı. Büyük bir kitleye ulaşan MS Marvel, Müslüman olması sebebiyle hem dikkat çekti, hem de çizgi romanların Müslüman ülkelerde yaygınlaşmasını sağladı.

Serinin ilk sayısı 2015 yılının Hugo En İyi Grafik Hikaye Ödülü'nü de kazanmayı başardı.

Önümüzdeki günlerde ise ilk olarak Marvel Dizileri sonrasında ise Marvel Sinematik Evreninde önemli bir yere sahip olan Marvel Filmleri içerisinde yer alacak.


Önerilen İçerik: Marvel Filmleri Hikaye Sırasına Göre İzleme Listesi 

Önerilen İçerik: Marvel Dizileri - Marvel Sinematik Evrenini Anlamanız İçin İzlemeniz Gereken Diziler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum